Τι σκοτώνει το σεξ στο γάμο;

  • Iatropedia
Μπορεί στην αρχή μιας σχέσης το σεξ να είναι συχνό, αλλά όσο περνά ο καιρός η διάθεση φθίνει και οι επαφές λιγοστεύουν. Το πάθος έχει ατονήσει , η ικανοποίηση έχει μειωθεί και το σεξ μοιάζει να είναι αναγκαίο κακό. Και για του λόγου του αληθές έρευνα που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας απέδειξε ότι μία στις τέσσερις Ελληνίδες εμφανίζει διαταραχές της σεξουαλικής επιθυμίας.

Το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) επιβεβαιώνει ότι είναι μύθος πως το σεξ είναι καθημερινή δραστηριότητα για τα περισσότερα ζευγάρια. Και πώς να είναι άλλωστε όταν στη σχέση «εμπλέκονται» οικονομικά προβλήματα, άγχη, καθημερινότητα…

Κατά τους ειδικούς του ΙΜΟΠ τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα, γεγονός που έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες.

Πρόσφατη μελέτη η οποία κατέγραψε κατά πόσο τα ζευγάρια που βρίσκονται σε σταθερή μακροχρόνια σχέση είναι ικανοποιημένα από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΙΜΟΠ τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, διότι μόνο το 46% των αντρών και το 58% των γυναικών ανέφεραν πως ήταν ικανοποιημένοι/ες από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών.

Η συντριπτική πλειονότητα των αντρών που δεν ήταν χαρούμενοι με τη συχνότητα των επαφών τους θα ήθελε να κάνει σεξ πιο συχνά. Από τις γυναίκες που δεν ήταν ικανοποιημένες, τα 2/3 ήθελαν σεξ πιο συχνά και μόνο το 1/3 ήθελε σεξ πιο αραιά.

Και το πρόβλημα φαίνεται πως δεν εστιάζεται στην περιορισμένη σεξουαλική επιθυμία αλλά στις διαφορετικές ασχολίες και υποχρεώσεις που καταλαμβάνουν τον κοινό χρόνο που το ζευγάρι θα μπορούσε να περνάει μαζί.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο όταν τα ζευγάρια αποκτούν παιδί. Ο χρόνος μοιράζεται περισσότερο, τα προβλήματα αυξάνουν και που …μυαλό για σεξ.

Μελέτη σε ζευγάρια που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί έδειξε πως, 8 μήνες μετά τον ερχομό του παιδιού, το 50% ανέφερε πως η σεξουαλική του ζωή είναι «κακή» ή «όχι πολύ καλή» και το ένα στα πέντε ήθελε βοήθεια γι' αυτό.

Επίσης, το ποσοστό όσων αξιολόγησαν την ποιότητα της σχέσης τους ως «κακή» ή «όχι πολύ καλή» αυξήθηκε, από 1% πριν από τη γέννα, σε 20% 8 μήνες μετά. «Τα νέα ζευγάρια πρέπει να προστατεύσουν την προσωπική τους σχέση, εξασφαλίζοντας λίγο χρόνο γι' αυτήν» καταλήγουν οι ειδικοί του ΙΜΟΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλύτερο σεξ απόψε με πέντε…δωρεάν τρόπους!

Δείτε όλες τις περίεργες σεξουαλικές διαταραχές!

Όταν τα μάτια βλέπουν θολά

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν πάντα έτοιμοι για σεξ;

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν