Τι αυξάνει τη γυναικεία λίμπιντο;

  • Iatropedia
Τόνοι μελανιού έχουν γραφτεί σχετικά με την γυναικεία σεξουαλικότητα. Οι επιστήμονες δεν χάνουν ευκαιρία να βάζουν στο μικροσκόπιο τη γυναικεία λίμπιντο και κάθε φορά η εξαγωγή συμπερασμάτων τους αφήνει πραγματικά άφωνους.

Οι ένοχες αιτίες ποικίλουν και σχετίζονται με την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας. Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται έχουν να κάνουν με το άγχος , την ποιότητα ύπνου, τη διατροφή ακόμη και με το δείκτη Μάζας Σώματος τους.

Εύλογα αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει ο Δείκτης Μάζας σώματος με τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

Και όμως! Έρευνα που έγινε από το Contexte de la Sexualité στη Γαλλία τεκμηρίωσε ότι οι γυναίκες που έχουν παραπανίσια κιλά κάνουν λιγότερο σεξ σε σχέση με όσες έχουν φυσιολογικό βάρος.

Μετά από αυτή τη μελέτη οι ειδικοί συστήνουν στις γυναίκες,να ασκούνται και να τρέφονται υγιεινά προκειμένου να διατηρούν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Κοιμηθείτε

Στο μεταξύ έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine κατέστησε σαφές ότι όποιες γυναίκες δεν κοιμούνται καλά δεν έχουν καμία όρεξη για σεξ.

Φυσικά προϊόντα

Μπορεί τα φυσικά προϊόντα να μην τυγχάνουν την αποδοχή της ιατρικής επιστήμης αλλά υπάρχουν ορισμένα βότανα και τροφές που έχουν αφροδισιακές ιδιότητες

Δημοφιλέστερα είναι:

Σπαράγγια

Περιέχουν σε υψηλές ποσότητες βιταμίνη Ε, ενεργοποιεί τις σεξουαλικές ορμόνες

Σύκα

Αυξάνουν την γυναικεία λίμπιντο αφού όταν καταναλώνονται παράγεται η ντοπαμίνη ή αλλιώς ορμόνη της ευτυχίας που οδηγεί στην ευχαρίστηση.

Ρεβίθια

Μπορεί να ακούγεται περίεργο,αλλά οι απανταχού σεξολόγοι πίνουν νερό στο όνομα τους .Έχει βρεθεί ότι τα ρεβίθια λειτουργούν σαν το « Viagra», αφού περιέχουν ένα αμινοξύ που ονομάζεται αργινίνη παρόμοιο συστατικό που έχουν και τα χάπια του έρωτα.