Σεξ: Ποιες στάσεις αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
σεξ
Πέρα από την... απόλαυση και την ψυχική ικανοποίηση, η σεξουαλική πράξη είναι πρωτίστως ο τρόπος για να μπορέσει ένα ζευγάρι να τεκνοποιήσει.

Δεν έχει υπάρξει καμία επιστημονική απόδειξη ότι μια συγκεκριμένη θέση στο σεξ θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να κάνετε παιδί. Μερικοί λένε ότι υπάρχει ιδανική θέση. Είναι εκείνη που επιτρέπει στο σπέρμα να εξαχθεί από το πέος όσο πιο κοντά στον τράχηλο είναι δυνατόν. Τέτοια π.χ. είναι η ιεραποστολική στάση. Αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ κάποια επιστημονική έρευνα που να επαληθεύει αυτήν τη θεωρία.

Αντί για τη θέση, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο χρόνος. Οι περισσότερες γυναίκες είναι γόνιμες για πέντε ή έξι ημερών κάθε μήνα και αυτό είναι γνωστό ως “παράθυρο γονιμότητας”. Αυτό “ανοίγει” πέντε ημέρες πριν την ωορρηξία και κλείνει όταν έχετε ωορρηξία. Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να συλλάβετε, δοκιμάστε να κάνετε σεξ μία ή δύο ημέρες πριν νομίζετε ότι θα έχετε ωορρηξία άλλη μια φορά την ημέρα που έχετε ωορρηξία.

Ποιες στάσεις στο σεξ, ωστόσο, αυξάνουν -θεωρητικά- τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Ιεραποστολική

Παρά την έλλειψη επιστημονικής έρευνας, οι ειδικοί και οι γονείς πιστεύουν ότι οι πιθανότητες σύλληψης αυξάνονται, αν ο άντρας είναι από πάνω την ώρα που εκσπερματώνει. Αυτό αυξάνει τον βαθμό της διείσδυσης και επιτρέπει στο σπέρμα να κατατεθεί κοντά στον τράχηλο.

Με τον άντρα πίσω από τη γυναίκα

Σε αυτήν τη στάση, η γυναίκα γονατίζει μπροστά από τον σύντροφό της και εκείνος διεισδύει από πίσω της. Όπως και η προηγούμενη, έτσι και αυτή η στάση επιτρέπει βαθύτερη διείσδυση και εναπόθεση του σπέρματος κοντά στον τράχηλο. Μπορεί επίσης να αυξήσει την ένταση των οργασμών, το οποίο ίσως παίζει ρόλο στην σύλληψη.

Στο χείλος του… γκρεμού

Η γυναίκα είναι στην άκρη του κρεβατιού ή του καναπέ ή όποιου άλλου σημείου στο σπίτι (…μόνο όριο είναι η φαντασία σας άλλωστε!…) και ο άντρας διεισδύει από μπροστά της όντας όρθιος ή γονατιστός. Η στάση αυτή είναι στη λίστα, επειδή και πάλι επιτρέπει την βαθιά διείσδυση, αλλά επιπροσθέτως, είναι σχετικά ασυνήθιστη και μπορεί να είναι πολύ συναρπαστική για το ζευγάρι.

Πηγή: http://www.newkidscenter.com