Σεξ: Ποια λάθη κάνουν οι άνδρες;

  • Iatropedia
Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε... Έτσι και στο σεξ ακόμη και οι πιο πεπειραμένοι άνδρες οι οποίοι διεκδικούν το αλάθητο λόγω... εμπειρίας κάνουν λάθη τα οποία πολλές φορές κοστίζουν τις ίδιες τους τις σχέσεις τους. Ποια είναι όμως τα συχνότερα λάθη στα οποία πέφτουν οι άνδρες;

Όπως εξηγούν οι Αμερικάνοι σεξολόγοι Τρίσταν Ταορμίνο και Πάτι Μπρίτον πολλοί άνδρες πιστεύουν πως ό,τι έχουν μάθει να κάνουν στο κρεβάτι είναι επαρκές για να ικανοποιήσουν κάθε γυναίκα που θα έρθει στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η αντίληψη αυτή είναι λανθασμένη αφού η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πολύπλοκη. Αν οι άνδρες θέλουν να ικανοποιήσουν την σύντροφό τους τότε θα πρέπει να συζητούν μαζί της τι την ευχαριστεί ώστε να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις προτιμήσεις τους.

Ένα ακόμη λάθος που κάνουν ισχυρίζονται οι επιστήμονες είναι ότι οι άνδρες δεν μιλάνε για το σεξ.

Όπως επισημαίνει ο σεξουαλικός θεραπευτής Κρις Ντόναχιου, τα περισσότερα ζευγάρια που απευθύνονται σε αυτόν με προβλήματα στην ερωτική τους ζωή δεν έχουν συνομιλήσει ποτέ για το σεξ, είτε διότι δεν έχουν μάθει να μιλάνε γι’ αυτό το θέμα, είτε διότι ντρέπονται.

Νομίζουν ότι το σεξ δεν εξαρτάται από τη σχέση. Πολύ συχνά οι άντρες ξεχνούν ότι το σεξ είναι κομμάτι της σχέσης τους και πως αν αυτή δεν πάει καλά, θα υποφέρει και το κρεβάτι.

Από την άλλη πλευρά οι ειδικοί αναφέρουν κατηγορηματικά ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που δύσκολα «ανοίγονται» σεξουαλικά με έναν σύντροφο με τον οποίο δεν νιώθουν συναισθηματική ασφάλεια, όποιος κι αν είναι ο λόγος της ανασφάλειάς τους.

Μάλιστα δεν λείπουν και οι περιπτώσεις εκείνων των γυναικών που παραπονούνται ότι οι άντρες τους ζητάνε μονίμως να κάνουν σεξ την πιο ακατάλληλη στιγμή.

π.χ.όταν είναι κουρασμένες ή δεν έχουν χρόνο.

Βάζουν το σεξ σε καλούπι.Ένα ακόμη λάθος στο οποίο πέφτουν οι άνδρες και ιδιαίτερα οι παντρεμένοι είναι ότι προγραμματίζουν τις ερωτικές τους επαφές σαν να πρόκειται για επαγγελματικό ραντεβού.

Για το λόγο αυτό οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι άνδρες θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις προσδοκίες τους από το σεξ και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται.

Όπως εξηγεί η δρ Μπρίτον, η συχνότητα των ερωτικών επαφών μεταβάλλεται με την ηλικία λιγοστεύει καθώς μεγαλώνουμε και με το είδος της σχέσης (τα ζευγάρια σε μακροχρόνιες σχέσεις κατά κανόνα κάνουν λιγότερο σεξ, αλλά τα παντρεμένα λιγότερο απ’ ό,τι όσα συμβιώνουν χωρίς γάμο).

Εξίσου όμως σημαντικό ρόλο παίζουν και οι συνθήκες της ζωής (π.χ. το πόσο πολύ ή λίγο δουλεύει το ζευγάρι, τι υποχρεώσεις έχει κ.τ.λ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια επαγγέλματα κάνουν κακό στο σεξ;

Έξι συνήθειες που γερνούν το δέρμα!

Στον οδοντίατρο με βαρύ ιστορικό: Πως αντιμετωπίζεται;

Δείτε σπάνια γενετικά σημάδια: Φωτό-σοκ