Η πρώτη φορά στα κορίτσια: Τι να προσέχουν τα αγόρια!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η πρώτη φορά σεξ στην γυναίκα είναι μια σημαντική στιγμή που θυμάται στην υπόλοιπη ζωή της και δημιουργεί πολύ άγχος. Δείτε τι πρέπει να προσέξει ο άνδρας που θα κάνει σεξ με μία κοπέλα χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

Πρώτα απ΄όλα ο παρθενικός υμένας δεν είναι κάτι μυστηριώδες και δύσκολο στον χειρισμό. Είναι αυτό που λέει η λέξη: Ένας λεπτός υμένας. Και μάλιστα δεν κλείνει ερμητικά τον κόλπο καθώς από αυτόν το κορίτσι αδιαθετεί και έχει εκκρίσεις. Άρα είναι ήδη εν μέρει διάτρητος και δεν χρειάζεται να καταβάλετε δύναμη για «σπάσει». Άλλωστε τις περισσότερες φορές δεν σπάει. Απλά παραμερίζει ή τραυματίζεται… Εξ ου και πολλές νέες κοπέλες δεν έχουν αίμα μετά την σεξουαλική πρώτη επαφή. Αν ο κόλπος έχει υγρανθεί επαρκώς, η επαφή είναι καθόλα ανώδυνη για την κοπέλα και δεν τρέχει αίμα αλλά λίγα ροζ υγρά.

Και εδώ ερχόμαστε στο δεύτερο βασικό σημείο. Η κοπέλα πρέπει να είναι σε κατάλληλη σωματική και ψυχική κατάσταση για να κάνει σεξ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι αναπτυγμένη στο σώμα (και όχι 12χρονη που μόλις μπήκε στην εφηβεία), αποφασισμένη συνειδητά ότι θέλει να κάνει σεξ μαζί σας (που κι αυτό προϋποθέτει μια σχετική ωριμότητα και σχετικά μακρόχρονη γνωριμία) και να την προετοιμάσετε σεξουαλικά ώστε να είναι πολύ ερεθισμένη πριν την διείσδυση… Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο στο οποίο ο άνδρας πρέπει αν δείξει υπομονή και επιμονή.