Πότε ο άνδρας δεν έχει όρεξη για σεξ;

  • Iatropedia
''Όχι απόψε αγάπη μου έχω πονοκέφαλο''... συνήθως είναι μια από τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι γυναίκες όταν δεν θέλουν σεξ. Πλέον την ίδια δικαιολογία χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι άνδρες όταν δεν έχουν όρεξη για ερωτικές περιπτύξεις με την σύντροφο του. Μπορεί να είναι μια δύσκολη και καθόλου ευχάριστη κατάσταση αλλά πότε ο άνδρας δεν έχει όρεξη για σεξ;

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών παθήσεων

ένα ποσοστό των ανδρών που αγγίζει το 50 με 80%- δυσκολεύονται να αποδώσουν σεξουαλικά εξαιτίας κάποιου οργανικού προβλήματος.

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται γαι την απώλεια στύσης είναι μεταξύ άλλων ο διαβήτης, τα προβλήματα του θυρεοειδούς, η υπνική άπνοια, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η αυξημένη χοληστερίνη, τα καρδιολογικά προβλήματα.

Επίσης κάποια φάρμακα όπως ορισμένα αντιυπερτασικά και κυρίως οι β-αναστολείς, φάρμακα για το έλκος του στομάχου, αντιανδρογόνα, αντικαταθλιπτικά ή άλλα ψυχιατρικά φάρμακα είναι δυνατό να προκαλέσουν μπλοκάρισμα στο ισχυρό φύλο.

γιατί μου συνέβη εμένα

Η αποτυχία συνεχίζει ο πρόεδρος του ΙΜΟΠ κ. Δ. Χατζηχρήστος τον γεμίζει ντροπή και άγχος ενώ το ερώτημα «γιατί μου συνέβη», γρήγορα αντικαθίσταται από το «θα τα καταφέρω την επόμενη φορά;».

Έτσι γεννιέται το λεγόμενο άγχος επίδοσης ή απόδοσης, που δυστυχώς οδηγεί στην επανάληψη της αποτυχίας. Ο φαύλος κύκλος ξεκινά αφού η μια αποτυχία φέρνει την άλλη και συνήθως μέσα σε λίγο χρόνο ο άντρας εγκαταλείπει τις προσπάθειες και αποσύρεται με συναισθήματα θυμού και ντροπής.

Μάλιστα οι καταστάσεις που πυροδοτούν το πρόβλημα είναι:

μια βραδιά με πολύ αλκοόλ όπου ο άνδρας δεν ανταποκρίθηκε σεξουαλικά

κατά τη χρήση προφυλακτικού, όπου ο άνδρας δυσκολεύτηκε να το τοποθετήσει σωστά

μια περίοδος με διάφορα προβλήματα, π.χ. οικονομικά, όπου η σεξουαλική επιθυμία είναι μειωμένη

ανησυχία για το μέγεθος των προσόντων του αλλά και οι τυχόν προσπάθειες του ζευγαριού να κάνει παιδί, με επαφές προγραμματισμένες, χωρίς να προϋπάρχει σεξουαλική επιθυμία

σε επαφή με μια απροσδόκητα προκλητική γυναίκα, όπου ο άνδρας αγχώνεται για την επίδοσή του

Τα πολλά κιλά όχι μόνο δυσκολεύουν τη καλή κυκλοφορία του αίματος αλλά μπορούν και να καταστρέψουν τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα ο υπέρβαρος άντρας να δυσκολεύεται να κρατήσει τη στύση του.