Ποιοι άνδρες είναι πιο…αποδοτικοί στο σεξ!

  • Iatropedia
Υψηλές επιδόσεις στο σεξ υπόσχεται η γυμναστική. Οι επιστήμονες απεφάνθησαν ότι όσοι ιδρώνουν την φανέλα στο γυμναστήριο έχουν αυξημένες ερωτικές επιδόσεις σε αντίθεση με όσους δεν εγκαταλείπουν τον καναπέ του σπιτιού τους.

«Η φυσική κατάσταση είναι σημαντική για να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όργανα του σώματος – ιδίως αυτά που απαιτούν καλή παροχή αίματος'' επισημαίνει ο

επιδημιολόγος στα Ερευνητικά Ιδρύματα της Νέας Αγγλίας, στην Μασαχουσέτη, επικεφαλής της «Μελέτης της Ανδρικής Γήρανσης» – δρ Τζών ΜακΚίνλεϋ.

τρία χιλιόμετρα την ημέρα

Όπως απέδειξε η μελέτη της Ανδρικής Γήρανσης όσο λιγότερο ασκούνται οι άνδρες, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία.

Με βάση των στοιχείων που συνέλεξαν οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας των ανδρών οι οποίοι ζουν μια καθιστική ζωή , μπορεί να μειωθούν εάν αυτοί αρχίσουν να γυμνάζονται συστηματικά – αν περπατούν, λόγου χάρη, με γρήγορο βήμα 3 χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Περισσότερα στοιχεία για την σχέση γυμναστικής και σεξουαλικής ικανότητας παρέχει και μια μελέτη από την Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον δρα Έρικ Μπ. Ριμ.

Ο δρ Ριμ και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στοιχεία από περίπου 2.000 γιατρούς, ηλικίας 51 έως 87 ετών, διαπιστώνοντας πως όσοι από αυτούς γυμνάζονταν έντονα επί 20 έως 30 λεπτά την ημέρα, είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονταν σχεδόν καθόλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και άλλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο η οποία κατέστησε σαφές πως όσοι μεσήλικες άνδρες άρχισαν να γυμνάζονται τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, επί επί μια ώρα κάθε φορά, είχαν τακτικότερες σεξουαλικές επαφές και οργασμούς.

Οι εθελοντές ανέφεραν επίσης καλύτερη διατήρηση της στύσης και πιο ικανοποιητικούς οργασμούς.

αυξάνεται η αντοχή

Πάντως τα οφέλη της γυμναστικής στους άνδρες εκτός από τις αποδόσεις αφορά την βελτίωση της σεξουαλικής υγείας μέσω διαφόρων μηχανισμών, που επηρεάζουν τόσο την ψυχή όσο και το σώμα.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η άσκηση βελτιώνει την αντοχή, τον μυϊκό τόνο, την σύσταση του σώματος, την ροή αίματος και την ευλυγισία – όλ' αυτά μπορεί να βελτιώσουν και την σεξουαλική λειτουργία.

Επιπλέον, η συστηματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο αναπτύξεως ασθενειών που σχετίζονται με την σεξουαλική δυσλειτουργία – τέτοιες ασθένειες είναι, λ.χ., ο διαβήτης και η υπέρταση.

Τα ψυχολογικά οφέλη της ασκήσεως (συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρες, της βελτίωσης της ψυχικής διάθεσης και της αύξησης της αυτοεκτίμησης ) επίσης μπορεί να τονώσουν την ερωτική ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν οι ορμές δεν συγκρατούνται Βίντεο

Νικήστε χωρίς φάρμακα τις ιώσεις!

Χημική απειλή πέντε δημοφιλή αντικείμενα!

Ρίξτε την χοληστερίνη με ..πατάτες! Έρευνα