«Μαϊμού» παρτίδα από πασίγνωστο χάπι για την στυτική δυσλειτουργία – Τι να προσέξετε στην συσκευασία

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
στυτική δυσλειτουργία
Ψευδεπίγραφες συσκευασίες ενός από τα τρία πιο γνωστά φαρμακευτικά προϊόντα για την στυτική δυσλειτουργία εντόπισε μέσω ελέγχων ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) και, ως εκ τούτου, προχώρησε στην ανάκλησή τους από την αγορά.

Πρόκειται για συσκευασίες του φαρμακευτικού προϊόντος Cialis 20 mg/tab, οι οποίες είναι ψευδεπίγραφες και σύμφωνα με τον ΕΟΦ, φέρουν τα εξής χαρακτηριστικά:

Στην εσωτερική συσκευασία (blister) αναγράφoνται ως αριθμοί παρτίδας, οι αριθμοί Α05673 & Α05668, οι οποίοι είναι διαφορετικοί από αυτούς της εξωτερικής συσκευασίας και οι οποίοι δεν έχουν δηλωθεί από το νόμιμο κάτοχο της Άδειας Κυκλοφορίας του προϊόντος.

Η εξωτερική συσκευασία διαφέρει από τη γνήσια στο χρώμα, τις διαστάσεις και τα επιμέρους χαρακτηριστικά, ενώ η εσωτερική συσκευασία (blister) στην εμφάνιση και στις διαστάσεις και το δισκίο στην εγχάρακτη ένδειξη.

Κατά τον εργαστηριακό έλεγχο των εν λόγω συσκευασιών δεν ταυτοποιήθηκε η δραστική ουσία Tadalafil, σύμφωνα με την εγκεκριμένη σύνθεση του προϊόντος, αλλά η ουσία Sildenafil Citrate.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή σε όλους τους εμπλεκομένους στον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς με φάρμακα, αλλά και τους τελικούς χρήστες/ασθενείς, ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το διαθέσουν ή/και να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Επισημαίνεται επίσης ότι η αγορά φαρμάκων, και γενικότερα προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από εγκεκριμένους προμηθευτές, ειδάλλως διακυβεύεται σοβαρά η δημόσια υγεία.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια φρούτα μειώνουν πολύ την στυτική δυσλειτουργία

Στυτική δυσλειτουργία: 4 επιστημονικές μέθοδοι αντιμετώπισης

Στυτική δυσλειτουργία: Απαντήσεις στις 8 πιο συχνές απορίες

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν