Λίμπιντο σε κατάθλιψη; Πως να την απογειώσετε;

  • Iatropedia
Οι γυναίκες που πάσχουν από κάποια μορφή κατάθλιψης και λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά χάπια μπορούν να απογειώσουν την λίμπιντό τους με φυσικό τρόπο: αρκεί να ασκούνται μόλις τριάντα λεπτάπριν από την σεξουαλική επαφή. Διαβάστε στο άρθρο, που ακολουθεί τι έδειξε έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας

Της Αντιγόνης- Ήλια Παλαμά ιατρός

Η φυσική άσκηση μπορεί να βοηθήσει και να θεραπεύσει τα σεξουαλικά προβλήματα στις γυναίκες που παίρνουν αντικαταθλιπτικά, κυρίως αν οι ασκήσεις γίνονται πριν από τη σεξουαλική πράξη. Τουλάχιστον αυτά είναι όσα προέκυψαν από μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Οι ερευνητές έβαλαν να συμμετέχουν σε ένα πείραμα 52 γυναίκες οι οποίες πάσχουν από μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας και από άλλες σεξουαλικές παρενέργειες κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους με αντικαταθλιπτικά.

Για τις πρώτες τρεις εβδομάδες της έρευνας οι γυναίκες δεν πραγματοποίησαν καμία φυσική άσκηση. Στη συνέχεια το πείραμα χωρίστηκε σε δύο γκρούπ. Το πρώτο γκρούπ ακολούθησε μια σειρά από ασκήσεις πριν από τη σεξουαλική πράξη και το δεύτερο ακολούθησε μια σειρά από ασκήσεις ανεξάρτητα από τη σεξουαλική πράξη.

Οι ερευνητές μετά έβαλαν τα δύο γκρουπ σε έρευνα για άλλες τρεις εβδομάδες. Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι μια κανονική φυσική άσκηση ρουτίνας βελτιώνει την ποιότητα του οργασμού σε όλες τις γυναίκες. Αλλά και μόνο τριάντα λεπτά άσκησης αμέσως πριν από τη σεξουαλική πράξη οδήγησε σε μια σημαντική αύξηση της λίμπιντο και σε μια καλύτερη γενικά σεξουαλική λειτουργία.

Με βάση τις έρευνες μία μέτρια φυσική άσκηση ενεργοποιεί το συμπαθητικό νευρικό σύστημα που παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην αύξηση της ροής του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Τα αντικαταθλιπτικά αντίθετα προκαλούν μια καταστολή αυτού του συστήματος.

Τα αποτελέσματα της μελέτης επομένως δείχνουν, ότι μια κανονική φυσική άσκηση θα μπορούσε να είναι ένας οικονομικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι σεξουαλικές παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών, ειδικά μετά την ευρεία χρήση των αντικαταθλιπτικών στις μέρες μας και τις επακόλουθες σεξουαλικές παρενέργειες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τη θεραπεία της σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Αντιγόνη- Ήλια Παλαμά ιατρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανακαλύψτε τον τύπο εξυπνάδας του παιδιού σας!

Κίνδυνος θάνατος η αγορά Βιάγκρα από το διαδίκτυο.

Μάθε παιδί μου να συγκεντρώνεσαι στο μάθημα!