Γιατί ο Γιώργος … κοιμάται μετά το σεξ;

  • Iatropedia
Οι άνδρες κοιμούνται μετά το σεξ για διάφορους λόγους. Κανένας όμως δεν σχετίζεται με την προσωπικότητα της γυναίκας ή τις επιδόσεις της. Επτά (7) τρόποι για να κρατήσετε τον άντρα σας ξύπνιο.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι υπάρχουν λίγα αποδεικτικά στοιχεία που εξηγούν γιατί οι άνδρες κοιμούνται μετά την ερωτική συνεύρεση.

Υπάρχουν ορμόνες όπως ότι η ωκυτοκίνη, η προλακτίνη, το γ-αμινοβουτυρικό οξύ (GABA)κ.ά. που διευκολύνουν τη χαλάρωση και προκαλούν τον ύπνο.

Κατά την διάρκεια του σεξ υπάρχουν αλλαγές στη χημεία του σώματος.

Έχει παρατηρηθεί ότι η απελευθέρωση της προλακτίνης, καθιστά το άτομο πολύ κουρασμένο. Επιπλέον, η άσκηση πριν το σεξ και μετά την κορύφωση, οδηγεί σε υπνηλία γιατί οι μύες παράγουν γλυκογόνο το οποίο εξαντλεί το άτομο.Δεδομένου ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα από τις γυναίκες, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κοιμούνται ευκολότερα μετά το σεξ.

Η Λίμπιντο των ανδρών πηγαίνει … πάνω-κάτω

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες έχουν περισσότερη ενέργεια, και μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας οποία κορυφώνεται μετά την εκσπερμάτωση.

Ο οργασμός της γυναίκας είναι μια εσωτερική έκρηξη ενέργειας. Δεδομένου δε ότι δεν έχει απώλεια ενέργειας, είναι έτοιμη για να ενισχύσει την… οικειότητα μεταξύ των δύο φύλων και διαθέτει μια γενικότερη αίσθηση της … σύνδεσης και της δέσμευσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θέλει ακόμη και ένα πλούσιο …γεύμα μετά το σεξ. Στις γυναίκες, σε αντίθεση με τους άνδρες, αρέσει να μιλάνε μετά το σεξ.

Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τις γυναίκες για να ξεκινήσει ο οργασμός αλλά και για να «σταματήσει» μετά την ερωτική επαφή.Η κατάσταση της διέγερσης διαρκεί πολύ περισσότερο.

Παρακάτω σας παραθέτουμε 7 τρόπους για να κρατηθείτε … ξύπνιος (ή να κρατήσετε τον άνδρα σας … ξύπνιο).

1. Προτιμείστε ώρες που είστε ξεκούραστος και πεινασμένος (πριν το πρωινό, το μεσημεριανό και πριν το βραδυνό γεύμα είναι η καλύτερη επαφή)

2. Αποφύγετε το σεξ αργά το βράδυ, όταν είστε κουρασμένοι.

3. Οργανώστε το χρόνο σας, για μια συζήτηση μετά το σεξ. Αυτό συνήθως έχει σαν αποτέλεσμα να αποκοιμηθεί η γυναίκα πρώτη.

4. Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να κρατούν την αναπνοή τους κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής και έτσι αυξάνεται ο ρυθμός της καρδιάς τους. Ως εκ τούτου, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου, η οποία συμβάλλει στην ανάγκη για ξεκούραση.

5. Η κατάσταση του ύπνου θα πρέπει να ερμηνεύεται κατά τρόπο θετικό, γιατί αποδεικνύει το γεγονός ότι έχετε φτάσει σε οργασμό και ότι όλα έχουν πάει καλά.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι άνδρες που έχουν εξαντληθεί κατά τη διάρκεια ή και μετά τη σεξουαλική επαφή, και κοιμούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορεί να υποφέρουν από προβλήματα υγείας.Σε αυτή την περίπτωση, αφήστε τις αναστολές και την «αυτό-υπερηφάνεια» σας κατά μέρος και επισκεφθείτε τον ιατρό σας για ένα πλήρη έλεγχο.

6. Αν ψάχνετε για μια γρήγορη λύση, πιείτε καφέ πριν πάτε για ύπνο με τη σύντροφό σας.Δεν μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη λύση, αλλά είναι επίσης ένα αποτελεσματικό ερωτικό ερέθισμα.Η καφεΐνη μπορεί να είναι κύριος σύμμαχός σας στον αγώνα κατά της κόπωσης, αλλά μπορεί επίσης να σας βλάψει, καθώς μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σας σύστημα.

7. Αναζωογονητικά ( δίνουν δύναμη) είναι χυμοί από εσπεριδοειδή και ειδικά ένα γκρέιπφρουτ παγωμένο από το ψυγείο. Στον αντίθετο πόλο βρίσκουμε το αλκοόλ.Μην το χρησιμοποιείτε σε μεγάλες ποσότητες. Η Επίδρασή του έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά, τα σώματα των γυναικών αντιδρούν διαφορετικά.

Είναι πιο πρόθυμα να πάνε για ένα δεύτερο «γύρο», αλλά καλό είναι να συνηθίσουν σε αυτή την κατάσταση (του ενός γύρου) γιατί κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα αλλάξει κάτι σύντομα.

Απίστευτο και όμως αληθινό!!! Μια πρόσφατη μελέτη 10.000 Βρετανούς άνδρες, έδειξε ότι το 48% από αυτούς, κοιμούνται ακόμη και κατά τη διάρκεια του σεξ!