Γιατί οι γυναίκες έχουν άγχος επίδοσης στο σεξ;

  • Iatropedia
Όλο και περισσότερο αυξάνονται οι γυναίκες που βιώνουν έντονο άγχος και στρες στη σεξουαλική τους ζωή. Μπορεί μέχρι πρότινος το άγχος των επιδόσεων να αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τους άνδρες αλλά πλέον τα πράγματα άλλαξαν.

Ερωτήματα του τύπου ''θα είμαι καλή'' ή ''θα καταφέρω να ικανοποιήσω το σύντροφο μου'' φαίνεται ότι βασανίζουν τις Ελληνίδες, οι οποίες πλέον δεν διστάζουν να απευθυνθούν στους ειδικούς ώστε να βρουν λύση στο πρόβλημα τους.

Τα στοιχεία από το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας ( ΚΕΣΑΥ) είναι αποκαλυπτικά.

Όπως προκύπτει από το σύνολο των κλήσεων, που δέχθηκε το κέντρο μια στις τρεις γυναίκες, οι οποίες διατηρούν σταθερή σχέση, βιώνουν το άγχος της σεξουαλικής απόδοσης.

Βάση των ίδιων στοιχείων, η πλειονότητα των γυναικών παρουσίαζε έντονο στρες κατά την διάρκεια των ερωτικών τους επαφών, με συνέπεια να προσποιούνται οργασμό.

Κακή εικόνα

Μια στις δυο που τηλεφώνησε στο Κέντρο όταν ρωτήθηκε σχετικά από του ειδικούς απάντησε ότι είχε αρνητική εικόνα για τον εαυτό της με συνέπεια να επηρεάζεται και η σεξουαλική της ζωή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχολόγους ''όταν το ασθενές φύλο βομβαρδίζεται από μηνύματα και εικόνες για το πρότυπο της ομορφιάς τότε τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο για τις γυναίκες''.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι η μεγαλύτερη ανασφάλεια τους είναι οι αναλογίες του σώματός τους.

Τα παραπανίσια κιλά αλλά και κάποιες μικρο ατέλειες είναι δυνατόν να μπλοκάρουν την ερωτική απόλαυση των γυναικών.

Πάντως οι ειδικοί ψυχολόγοι συνιστούν στις γυναίκες να μιλήσουν ανοικτά για το πρόβλημα με το σύντροφο τους ώστε να βρουν από κοινού λύση.