Γιατί οι άνδρες γυρνάνε πλευρό και κοιμούνται μετά το σεξ;

  • Iatropedia
Είστε γυναίκα. Βρίσκεστε στο κρεβάτι με έναν γοητευτικό άνδρα που σας πολιορκούσε εδώ και καιρό και μόλις συνειδητοποιήσατε ότι μάλλον κάνατε το πιο υπέροχο σεξ στη ζωή σας, μαζί του. Θέλετε να κουρνιάσετε εξαντλημένη στην αγκαλιά του και να μιλήσετε για τους εαυτούς σας. Αναρωτιέστε εάν του άρεσε και εκείνου όσο και εσάς και ξεκινάτε απέξω απέξω την κουβέντα. Μετά από λίγα λεπτά εκείνος σιωπά, σταματά να μιλάει και πριν καν καταλάβετε τι έχει συμβεί, τον ακούτε να ροχαλίζει. Κάνατε σεξ και εκείνος κοιμήθηκε. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Μήπως δεν είναι ερωτευμένος μαζί σας; Μήπως σας είδε μόνο σαν σκεύος ηδονής και αφού έκανε τη δουλειά του, βαρέθηκε και είπε να πάρει έναν υπνάκο; Το θέμα διερεύνησε μια ομάδα ψυχολόγων από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Γιατί δηλαδή μετά το σεξ, οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να γείρουν και να αποκοιμηθούν;

Η ομάδα των επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Ντάνι Κρούγκερ, διαπίστωσε τελικά ότι η τάση των ανδρών να μην μπορούν να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά μετά το σεξ, δεν υποδηλώνει αδιαφορία για τη σύντροφο τους, αλλά δείχνει ότι νιώθουν ασφαλείς και είναι δεκτικοί στην συντροφικότητα και την αγάπη της παρτενέρ τους. Για τον λόγο αυτό αφήνονται κιόλας να κοιμηθούν. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of Social, Evolutionary, and Cultural Psychology.

Ο ίδιος ο καθηγητής δήλωσε μάλιστα ότι: “Όσο περισσότερο είναι πιθανόν να κοιμηθεί ο άνδρας μετά το σεξ, τόσο ισχυρότερη είναι η επιθυμία του να παραμείνει σε μόνιμη σχέση με τη συγκεκριμένη γυναίκα που έκανε σεξ”.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τις αντιδράσεις 465 ζευγαριών μετά το σεξ. Τα ζευγάρια κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο για τις εμπειρίες τους και τις επιθυμίες που έχουν από τον σύντροφο τους κατά τη διάρκεια της πράξης, αλλά και μετά από αυτή.

Όσοι άνδρες απάντησαν πως μετά το σεξ έχουν την ανάγκη να μιλήσουν ή να μείνουν αγκαλιασμένοι με τις ερωμένες τους, μετά από λίγο καιρό τις… αποχαιρέτησαν και χώρισαν από τη σχέση τους, ενώ εκείνοι που έγερναν κουρασμένοι και κοιμόντουσαν, δεν χώριζαν και παρέμεναν πιστή στη σχέση.

Πάντως ο ύπνος μετά το σεξ δεν είναι μόνο ανδρικό προνόμιο. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι μεγάλο ποσοστό γυναικών κοιμούνται και εκείνες, όταν όμως δεν έχει ολοκληρωθεί η πράξη, ή δεν έχουν φτάσει σε οργασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η απίστευτη ιστορία της πρώτης γυναίκας γιατρού στις ΗΠΑ

Συστροφή όρχεων: Ο χειρότερος πόνος στους άνδρες.

15 συχνές απορίες, γυναικολογικής φύσεως, που μπορεί να έχει μια γυναίκα

Ο πόνος του χωρισμού είναι σαν τον πόνο του ακρωτηριασμού

Το ιδανικό «μέγεθος» του άνδρα. Πόσες γυναίκες χρησιμοποιούν «βοηθήματα» στο σεξ;

Θεραπείες ΣΠΑ με φίδια και περιττώματα, για λίγους και τολμηρούς

Καλό σεξ, ή βόλτα στα μαγαζιά για ψώνια; Τι προτιμάει μια γυναίκα;

Τι είδους σεξ προτιμούν 9 στις 10 γυναίκες;