Έρευνα: Πρώτο το στοματικό σεξ στις προτιμήσεις των Ελλήνων – Τι πρέπει να ξέρετε για το στοματικό σεξ

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
στοματικό σεξ
Τι έδειξε νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου για τα «ανομολόγητα πάθη» των Ελλήνων...

Στοματικό σεξ, πορνό, «παραγωγή» ροζ σκηνών και αποστολή τους μέσω «έξυπνων» συσκευών, σεξ σε δημόσιο χώρο ή σε φτηνά ξενοδοχεία, με τρίτους να… κοιτάνε, αλλά και «αποκαθήλωση» του πρωκτικού σεξ μεταξύ των ομοφυλόφιλων… Η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου «ξεγυμνώνει» τους Έλληνες εραστές, αποκαλύπτοντας τα πιο συνηθισμένα… βίτσια τους στο σεξ.

Η καταγραφή των στοιχείων γινόταν για δυο χρόνια και συμμετείχαν δύο χιλιάδες ζευγάρια, που κλήθηκαν να μιλήσουν χωρίς ντροπή για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.

Αναφερόμενος στα ευρήματα, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, διευθυντής Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, επισημαίνει:

«Η φύση έχει προβλέψει να εφοδιάζει με σωματικές ηδονές τον άνθρωπο, είτε πρόκειται για την αναπαραγωγή του είδους, είτε για μία απλή σωματική εκτόνωση, που ονομάζεται οργασμός. Η ντροπή, η ενοχή και η τιμωρία δεν αποτρέπουν την σωματική ηδονή, μάλλον την ευοδώνουν… Η παραβίαση του κανόνα και της απαγόρευσης φαίνεται αιώνες τώρα να ενισχύει την σεξουαλική ηδονή, παρά τις χιλιάδες ηθικές εντολές, με τις οποίες οι πολιτισμοί και οι θρησκείες προσπάθησαν να τιθασεύσουν το δαιμόνιο της Διοτίμας».

Ορισμένα… βίτσια στο σεξ, που η σύγχρονη ψυχιατρική χαρακτηρίζει ως «ανωμαλίες», θεωρούνται φυσιολογικά στον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Journal of Sex Research. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, από οκτώ «περίεργες» συμπεριφορές στο σεξ, τέσσερις βρέθηκαν να μην είναι ούτε σπάνιες, ούτε ασυνήθιστες μεταξύ των εμπειριών και των επιθυμιών, που αναφέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες. «Συνολικά, σχεδόν οι μισοί από τους εθελοντές (45,6%) ενδιαφέρθηκαν για τουλάχιστον ένα είδος σεξουαλικής συμπεριφοράς, που θεωρείται «ανώμαλο», ενώ ένας στους τρεις (33%) είχε φερθεί ερωτικά με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον μία φορά», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο καθηγητής Christian Joyal.

Παρά την διαρκή ανά τους αιώνες πολεμική των ηθικολόγων, για τις αμαρτίες που κρύβει το σεξ, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αμφισβητούν στην πράξη τις ενάρετες συμβουλές και να ακολουθούν τις αισθήσεις τους, που καμία σχέση δεν έχουν με τις απαγορεύσεις και με τις ταμπέλες.

Του… λόγου το αληθές έδειξε και η έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου

Ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ έλεγε ότι η πραγματική ευτυχία στηρίζεται στις αισθήσεις και ότι η αρετή δεν ικανοποιεί καμία από αυτές. Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και σήμερα, στην εποχή της εικονικής επικοινωνίας, οι Έλληνες ερωτεύονται και αλλάζουν συντρόφους στον παγκόσμιο ιστό με ταχύτητες αδιανόητες για το παρελθόν.

Το 80% των ερωτηθέντων στην έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου περιέγραψε ως συνήθεις ερωτικές συνήθειες τον αυνανισμό, την κολπική επαφή και το στοματικό σεξ.

«Μόλις λίγα χρόνια πριν, ο αυνανισμός θεωρείτο θανάσιμο αμάρτημα και αιτία μαλάκυνσης του εγκεφάλου – η αγαπημένη προσφώνηση των Ελλήνων με το γράμμα «μ» δεν είναι τυχαία», λέει χαρακτηριστικά ο Δρ. Κωνσταντινίδης.

«Το στοματικό, δε, σεξ θεωρείτο μια πρακτική που εφάρμοζαν οι πόρνες και όχι οι νόμιμες σύζυγοι. Μόνο η κολπική συνουσία ήταν παραδοσιακά αποδεκτή, αφού με αυτή υπηρετείτο η θεϊκή εντολή του αυξάνεσθε και πληθύνεσθε… Το 40% των ανδρών συνήθιζε ενεργητικό πρωκτικό σεξ και το 37% των γυναικών παθητικό. Το γνωστό ως οθωμανικό σεξ, πάλι, ήταν καταδικασμένο για πολλά χρόνια, αφού, με αυτήν την πρακτική, παραβιαζόταν ο χριστιανικός νόμος της μόνης ηδονής, που ήταν συνδεδεμένη με την αναπαραγωγή».

Άλλα ευρήματα:

•   Παρά τα στερεότυπα που θέλουν τους ομοφυλόφιλους να κάνουν μόνο πρωκτικό σεξ, το 75% των ανδρών αυτών προτιμούσε στοματικό σεξ και αυνανισμό και μόνο 36% έκανε πρωκτικό σεξ.

•   75% των γυναικών και 25% των ανδρών φορούσαν σέξι εσώρουχα. «Ένα γυμνό σώμα το θαυμάζεις όπως τα αρχαιοελληνικά αγάλματα. Ένα μισόγυμνο σώμα πάντα προκαλεί τις αμαρτωλές αισθήσεις, με τις οποίες είναι εφοδιασμένη η ανθρώπινη φύση. Οι βιομηχανίες εσωρούχων ξέρουν καλά πως το απόκρυφο και το μυστικό ανεβάζουν την επιθυμία» σύμφωνα με τον πρόεδρο του International Andrology και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

•   Η αποστολή ηλεκτρονικά ημίγυμνων φωτογραφιών και βίντεο ήταν πρακτική στο 55% των γυναικών και στο 65% των ανδρών.

•   Στο 60% των συμμετεχόντων η ανάγνωση ερωτικών ιστοριών ήταν, επίσης, συνήθης πρακτική.

•   Σεξ σε δημόσιο χώρο προτιμούσε το 40%.

•   Αλλαγή ρόλων, για παράδειγμα, δεν είμαστε ζευγάρι αλλά άγνωστοι, δημοφιλής πρακτική για το 20%.

•   Σεξ σε φτηνά ξενοδοχεία το 36%. «Χυδαιοποιώντας το σωματικό και εξυμνώντας το πνεύμα, οι άνθρωποι κατάλαβαν πως, όσο πιο χαμηλά βάζουν τον πήχη της ηδονής, τόσο πιο ψηλά φτάνει ο οργασμός τους», σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.

•   Μας βλέπουν τρίτοι, το 40%. Η διαμεσολαβημένη επιθυμία των τρίτων φαίνεται πως στον εγκέφαλό μας ανεβάζει πολύ τον πήχη του οργασμού.

•   Σαδομαζοχιστικά παιχνίδια, που μας δένουν και δένουμε, το 36%. Ήπιο ξύλο, χαστούκια, δαγκώματα, το 30%.

•   60% γυναίκες και 80% άνδρες παρακολουθούσαν τακτικά πορνό.

•   Συμμετοχή σε ομαδικό σεξ 10% των γυναικών και 18% των ανδρών.

•   Μαστίγωμα με συναίνεση για το 13% των συμμετεχόντων. «Το σεξ είναι πολλές φορές μια άσκηση εξουσίας πάνω στον άλλον, η τιμωρία, ο πόνος και η θυσία με συναίνεση γίνονται πολλές φορές αφροδισιακό ελιξίριο» υπογραμμίζει ο ειδικός.

•   Αλλαγή συντρόφων με συναίνεση (swinging) το 10%.

•   Βιντεοσκοπήσεις με «έξυπνες» συσκευές για το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

•   Σεξ σε οίκους ανοχής το 46% των ανδρών.

•   Απιστία σε φιλικό περιβάλλον με τη γυναίκα του φίλου και τον άνδρα της φίλης στο 50% του δείγματος που απιστεί.

«Αν κάναμε ένα πανόραμα της σεξουαλικής ζωής εδώ και αιώνες, από την εποχή των δέκα εντολών, μέχρι την σαδική φιλοσοφία του Μπουντουάρ και την αμερικανική εκδοχή των αποχρώσεων του γκρι,  άνδρες και γυναίκες ζουν μία ζωή στο φως της ηθικής των άλλων και μία κρυφή, σκοτεινή ζωή στα κρεβάτια τους, ανομολόγητη, έστω κι αν είναι βιντεοσκοπημένη στα «έξυπνα» τηλέφωνα. Η διάκριση ανάμεσα στο ηθικό και στο ανήθικο, στο αμαρτωλό και στο ενάρετο, θα είναι πάντα μία κριτική για τα κρεβάτια των άλλων και όχι για τα δικά μας. Κι ας λέει ο Δον Κιχώτης ότι δεν είναι πρέπον να κρίνουμε τις αμαρτίες των άλλων, πριν δούμε τις δικές μας», καταλήγει ο Δρ. Κωνσταντινίδης.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

στοματικό σεξ

Τι πρέπει να ξέρετε για το στοματικό σεξ

Πριν αρκετά χρόνια το στοματικό σεξ ήταν ένα θέμα “ταμπού” για την κοινωνία, αλλά αυτό έχει αλλάξει εδώ και πολύ καιρό. Τώρα πια το στοματικό σεξ συζητιέται πολύ πιο ανοιχτά στις ταινίες, στην TV, στα περιοδικά, ακόμα και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ φίλων.

Υπάρχουν, ωστόσο, ακόμα πολλά πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για το στοματικό σεξ, αλλά θα έπρεπε.

Τα ακόλουθα στοιχεία παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το στοματικό σεξ και το τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα…

1) Τι (υποτίθεται ότι) προσφέρει το στοματικό σεξ στις γυναίκες – Ποια είναι η αλήθεια

Το στοματικό σεξ κάνει καλό στην σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών, σύμφωνα με έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

Αναλυτικότερα στην πρότυπη αυτή έρευνα που συμμετείχαν 293 γυναίκες αποδείχθηκε ότι όσες έκαναν στοματικό σεξ με το σύντροφο τους ήταν λιγότερο νευρωτικές, ένιωθαν μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση και αντιμετώπιζαν λιγότερα προβλήματα στην ζωή τους.

Η εξήγηση ανέφεραν οι ειδικοί είναι πάρα πολύ απλή (έως και ανεπαρκής…):

Το σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγή της σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας. Μάλιστα οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι αμέσως μετά απολάμβαναν καλύτερο ύπνο.

Οι ερευνητές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι το είδος αυτό σεξ, δεν το απολαμβάνει μόνο ο άνδρας αλλά και οι γυναίκες επωφελούνται από αυτή την τακτική.

Δείτε γιατί:

Το αντρικό σπέρμα αποτελείται από συστατικά, τα οποία μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν την αϋπνία και την κατάθλιψη.

Αναλυτικότερα το σπέρμα περιέχει:

Κορτιζόλη: Πρόκειται για την ορμόνη που ευθύνεται για την εκδήλωση των συναισθημάτων αγάπης και συντροφικότητας

Σερετονίνη: Ορμόνη που ανεβάζει τη ψυχολογική διάθεση

Θυροτροπίνη: Ορμόνη η οποία »χτυπά» την κατάθλιψη

Μελατονίνη: Συμβάλλει στον ποιοτικό ύπνο

Αντιδράσεις που ανατρέπουν την έρευνα

Πρέπει να επισημάνουμε, ότι αυτή είναι μια έρευνα που έγινε περισσότερο από 10 χρόνια πριν και η οποία έχει αμφισβητηθεί αρκετά έκτοτε.

Τα γεγονότα που χρησιμοποιούνται για τη στήριξη των “συμπερασμάτων” αυτών προέρχονται από μια μικρή μελέτη που εξέτασε τα συμπτώματα κατάθλιψης σε φοιτήτριες, που χρησιμοποίησαν προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα σε σύγκριση με άλλες που έκαναν σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά ανέφεραν λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα από εκείνες που έκαναν σεξ με προφυλακτικό. Από αυτό οι ερευνητές φαίνεται ότι εξήγαγαν το συμπέρασμα ότι το σπέρμα μπορεί να έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

Αυτή η μελέτη είναι γεμάτη τρύπες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την ερμηνεία της. Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους μόνο πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα της κατάθλιψης (όχι με πραγματικές διαγνώσεις της κατάθλιψης), το πόσο συχνά οι γυναίκες είχαν σεξουαλική επαφή και ρο εάν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά, μέσω ενός ανώνυμου ερωτηματολογίου. Όλες αυτές οι παράμετροι περιορίζουν σημαντικά την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Αυτό το είδος έρευνας (όταν τα συμπτώματα κατάθλιψης και η σεξουαλική συμπεριφορά αξιολογούνται ταυτόχρονα) δεν μπορεί να αποδείξει σχέση αιτίας και αποτελέσματος, όπως αναγνωρίζουν άλλωστε και οι ίδιοι οι συγγραφείς της μελέτης. Υπάρχουν πιθανώς πολλές άλλες μη μετρήσιμες παράμετροι στη ζωή μιας γυναίκας που επηρεάζουν τα αποτελέσματα της κατάθλιψης και της σεξουαλικής συμπεριφοράς. Η υπόθεση των ερευνητών ότι το σπέρμα μπορεί να περιέχει αντικαταθλιπτικές ενώσεις είναι εν πολλοίς μια εικασία και δεν υποστηρίζεται από αυτή την μελέτη.

2) Οι άνδρες προσφέρουν στοματικό σεξ το ίδιο συχνά με όσο το λαμβάνουν, ιδιαίτερα όταν μεγαλώνουν ηλικιακά

Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, οι άνδρες, ιδίως οι ηλικιωμένοι άνδρες, προσφέρουν στοματικό σεξ στις γυναίκες όσο συχνά οι γυναίκες το προσφέρουν σε εκείνους. Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι μόνο το 55% των ανδρών ηλικίας 20-24 ετών κάνουν στοματικό σεξ στις συντρόφους τους σε σύγκριση με το 75% εκατό των γυναικών που το κάνουν σε εκείνους. Οι άντρες ηλικίας 30-39 ετών το κάνουν σε ποσοστό 69% σε σύγκριση με 59% των γυναικών! Αυτό το μοτίβο υποδηλώνει ότι όσο μεγαλώνετε, τόσο πιο “ανταποδοτικοί” γίνεστε στο στοματικό σεξ.

3) Το στοματικό σεξ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προεκλαμψίας

Οι έγκυες γυναίκες που εκτελούν στοματικό σεξ στον σύντροφό τους, μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο προεκλαμψίας. Μια μελέτη του 2000 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Reproductive Immunology έδειξε σαφή σύνδεση ανάμεσα στην μειωμένη συχνότητα προεκλαμψίας και της συχνότητα με την οποία μια γυναίκα κάνει στοματικό σεξ στον άντρα της. Εάν μια έγκυος γυναίκα είχε σχετικά περιορισμένη έκθεση στο σπέρμα του πατέρα του παιδιού της, τότε έχει υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν προεκλαμψία σε σύγκριση με το αν έχει μεγαλύτερη επαφή με το σπέρμα του πατέρα του παιδιού της μέσω του στοματικού σεξ (πχ κατάποση σπέρματος).

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω της ανάπτυξης ανοσολογικής ανοχής μέσω της επαφής και κατάποσης του σπέρματος. Αυτό ενισχύει την άποψη ότι η αυξημένη συχνότητα σεξ με τον ίδιο σύντροφο, ο οποίος είναι ο πατέρας του παιδιού της γυναίκας, μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες εκδήλωσης προεκλαμψίας. Αυτή η επιπλοκή της εγκυμοσύνης χαρακτηρίζεται από υψηλή πίεση του αίματος και μπορεί μερικές φορές να συνοδεύεται από κατακράτηση υγρών και πρωτεϊνουρία.

4) Η κατάποση σπέρματος κατά τη διάρκεια στοματικού σεξ μπορεί να διευκολύνει την πρωινή αδιαθεσία στην εγκυμοσύνη.

Η ναυτία που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης (πρωινή αδιαθεσία) μπορεί να μειωθεί με ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ ή δυόσμο. Ωστόσο, μία έρευνα του 2012 από τον ψυχολόγο Gordon Gallup δείχνει ότι οι έγκυες γυναίκες που καταπίνουν το σπέρμα του πατέρα του παιδιού τους, μπορεί να έχουν αισθητά μειωμένη πρωινή αδιαθεσία. Το σώμα της γυναίκας απορρίπτει αρχικά το σπέρμα του πατέρα κατά την κατάποση, όπως μια μόλυνση και, στη συνέχεια, αντιδράει σε αυτό με εμετό, σύμφωνα με τον Gallup. Μετά από αυτό, το σώμα της γυναίκας δημιουργεί μια ανοχή σε αυτό και έτσι μειώνονται τα συμπτώματα πρωινής ναυτίας.

5) Μπορείτε να κολλήσετε ΣΜΝ από το στοματικό σεξ

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) μεταδίδονται συνήθως μέσω του κολπικού και του πρωκτικού σεξ, αλλά το στοματικό σεξ μπορεί επίσης να σας θέσει σε κίνδυνο γι ‘αυτά. Ο ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), η γονόρροια, η σύφιλη, ο έρπης και ηπατίτιδα Β μπορούν να μεταδοθούν μέσω του στοματικού σεξ. Σύμφωνα με τον οργανισμό Planned Parenthood, ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (AIDS HIV) είναι λιγότερο πιθανό να μεταδοθεί μέσω αυτού. Το στοματικό σεξ εξακολουθεί να είναι σεξ και θα πρέπει πάντα να γίνεται με προσοχή και κατά προτίμηση με προφυλάξεις για να μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης των ΣΜΝ.

http://www.medicaldaily.com

http://www.nhs.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι (υποτίθεται ότι) προσφέρει το στοματικό σεξ στις γυναίκες – Ποια είναι η αλήθεια…

Όσα δεν ξέρατε για το στοματικό σεξ αλλά για λόγους υγείας θα έπρεπε…

Στοματικό σεξ και καρκίνος: Πέντε αλήθειες και ψέματα