Δείτε πόσες θερμίδες καίτε στο σεξ!

  • Iatropedia
Αν θέλετε να χάσετε τα παραπανίσια κιλά χωρίς γυμναστήριο τότε μη διστάσετε να έχετε συχνές ερωτικές επαφές. Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το τακτικό σεξ έχει παρόμοια θετικά αποτελέσματα με τη συμβατική γυμναστικήαφού κινητοποιεί ολόκληρο το μυϊκό σύστημα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, έχει αντικαταθλιπτική δράση, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, χαρίζει λάμψη στο δέρμα και βοηθάει στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Αναντίρρητα οι ερωτικές επαφές τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία είναι άκρως ευεργετικές. Πλέον οι επιστήμονες ανακάλυψαν παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, ότι το σεξ αποτελεί ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσεις εύκολα και ευχάριστα τα παραπανίσια κιλά.

Βέβαια τα καλά αυτά νέα αφορούν τους άνδρες οι οποίοι φαίνεται ότι αδυνατίζουν περισσότερο κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής από ότι οι γυναίκες.

Πάντως Καναδοί επιστήμονες υποστήριξαν ότι όσοι άνδρες επιθυμούν να χάσουν τα περιττά κιλά αντί να επιλέξουν ως άσκηση το περπάτημα καλό είναι να το ξανασκεφτούν αφού χάνουν τις ίδιες θερμίδες στο κρεβάτι με το σύντροφό τους.

Αντίθετα οι γυναίκες δεν φαίνεται να ευνοούνται από άποψη θερμίδων αφού κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής καίνε τρείς θερμίδες ανά λεπτό ενώ αντίστοιχα οι άνδρες τέσσερις θερμίδες το λεπτό κατά μέσο όρο.

Ωστόσο αν οι άνδρες επιθυμούν να χάσουν ιδρώσουν περισσότερο την φανέλα καλό θα είναι είτε να εντείνουν τις επιδόσεις τους στο σεξ είτε να ξεκινήσουν πιο έντονη άσκηση όπως το τζόκινγκ.

Αναλυτικότερα ερευνητές του πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Άντονυ Καρέλης, που δημοσίευσαν στο περιοδικό «PLoS ONE», την έρευνα τους επισημαίνουν ότι « η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί δυνητικά να θεωρηθεί, τουλάχιστον μερικές φορές, μια σημαντική σωματική άσκηση»

Όπως τεκμηριώθηκε από την έρευνα σε μια σεξουαλική επαφή το ζευγάρι καίει 100 έως 300 θερμίδες.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής κάθε άνδρας έκαιγε 101 θερμίδες (4,2 ανά λεπτό) έναντι 276 θερμίδων (9,2 ανά λεπτό) που έκαψε κατά το τρέξιμο του επί μισή ώρα στον «διάδρομο» του γυμναστηρίου.

Αντίστοιχα, οι γυναίκες έκαψαν κατά μέσο όρο 69 θερμίδες (3,1 ανά λεπτό) στη διάρκεια του σεξ, έναντι 213 θερμίδων (7,1 ανά λεπτό) στο «διάδρομο».

σεξ και μεταβολισμός

Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής ο μεταβολισμός αυξάνεται μέχρι και επτά φορές, ενώ έπειτα από έντονο οργασμό διατηρείται επαυξημένος κατά 15-35% για κάποιο χρονικό διάστημα («μετακαύσεις»). Εφόσον η ερωτική πράξη επαναληφθεί εντός 30 λεπτών, η ενεργειακή απώλεια μπορεί να υπερβεί αθροιστικά τις 400 θερμίδες ανά ώρα.