Δείτε πως είναι το σεξ στην ψηφιακή εποχή;΄Ερευνα

  • Iatropedia
Σε άλλη διάσταση έχει μπει το σεξ λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της τεχνολογίας. Πλέον όλοι και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες ψάχνουν τον έρωτα της ζωή τους στο διαδίκτυο. Με ένα κινητό ανα χείρας στέλνουν ερωτικά μηνύματα και ό,τι θέλει ας προκύψει.

Και δεν είναι μόνο τα dating sites που κάνουν θραύση αλλά και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter, καθώς και η ανταλλαγή SMS μηνυμάτων από τα κινητά τηλέφωνα

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία:

Τέσσερις στις πέντε γυναίκες και τρεις στους πέντε άνδρες πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά αυτά δίκτυα μπορεί να συνάψουν ερωτικές επαφές τρίτου τύπου.

Ένα ποσοστό που άγγιζε το 65% ανέφερε ότι έχουν ζητήσει μέσω ενός μηνύματος στο ενδιαφερόμενο πρόσωπο να κάνουν σεξ.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι τα σεξο μηνύματα κάνουν θράση. Οι γυναίκες φαίνεται ότι έχουν τα πρωτεία αφού σε ένα ποσοστό που ξεπερνά το 150% στέλνει τέτοιου είδους μηνύματα.

Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών,δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι τα μηνύματα μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης ή από το κινητό, τους κάνει να αισθάνονται πιο κοντά στους άνδρες από ό, τι αν είχαν στενή επαφή.

Σύμφωνα με τη ψυχολόγο δρ Belisa Vranich, το γεγονός αυτό έχει την εξήγηση του αφού «δημιουργεί προσμονή» και καθιστά την επικοινωνία «πιο ερεθιστική». Μάλιστα εξηγεί ότι «οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο σεξουαλική όταν στέλνουν γραπτά μηνύματα σε σχέση με την πραγματική ζωή».