Δείτε όλες τις περίεργες σεξουαλικές διαταραχές!

  • Iatropedia
Εκτός από την απόλαυση το σεξ κάνει καλό στην υγεία τόσο σε βιολογικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Δυστυχώς όμως δεν το απολαμβάνουν όλοι εξίσου. Ορισμένες σεξουαλικές διαταραχές στέκονται εμπόδιο προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο ζευγάρι. Δείτε ποιες είναι οι περίεργες σεξουαλικές διαταραχές!

Σύνδρομο συνεχούς ερεθισμού των γεννητικών οργάνων

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το σύνδρομο εξαφανίζεται τόσο ξαφνικά, όπως δηλαδή εμφανίζεται, και συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από μερικές εβδομάδες. Πρόκειται για μια σπάνια ιατρική διαταραχή που προκαλεί τον συνεχή ερεθισμό των γεννητικών οργάνων.

Εμφανίζεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες σε ανύποπτο χρόνο όταν δηλαδή ούτε κάνουν ούτε φαντασιώνονται το σεξ.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή η ιδιάζουσα πάθηση προκαλείται από μια ανωμαλία στα νεύρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαταραχή έχει την τάση να ‘χτυπάει’ γυναίκες στην εμμηνόπαυση στη δεκαετία μεταξύ των 40 -50 χρόνων, ή εκείνες οι οποίες υποβάλλονται σε ορμονική θεραπεία.

Ο πονοκέφαλος του οργασμού

Κατά τη διάρκεια του οργασμού ή της σεξουαλικής πράξεις γενικότερα ξεκινάει ένας πονοκέφαλος που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως έναν έντονο πόνο πίσω από τα μάτια. Το άσχημο είναι ότι ο πονοκέφαλος μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 12 ώρες μετά την επαφή.

Sexsomnia

Του ύπνου τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει…Συνηθισμένο φαινόμενο για πολλούς ανθρώπους είναι είτε να παραμιλούν στον ύπνος τους είτε να υπνοβατούν. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις εκείνες όπου συνήθως οι άνδρες έχουν ερωτικές περιπτύξεις και την άλλη μέρα το πρωί δεν θυμούνται τι έκαναν το προηγούμενο βράδυ.

Πρόσφατα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται σε μια διαταραχή που ονομάζεται Sexsomnia (σεξυπνία) κατά την διάρκεια της οποίας, το άτομο εμπλέκεται σε σεξουαλικές πράξεις στον ύπνο του και το επόμενο πρωί που θα ξυπνήσει δεν θυµάται τίποτα.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι συμβαίνει ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν ερωτική σχέση, και μάλιστα µια φυσιολογική, συνηθισμένη ερωτική ζωή όταν δεν κοιμούνται. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η σεξυπνία, όπως και η υπνοβασία, συμβαίνει κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου.

Από την άλλη πλευρά η σύζυγός ή η σύντροφος του πάσχοντα από σεξυπνία βιώνουν με διαφορετικό τρόπο τις συνέπειες της πάθησης..Ορισμένες δεν ενοχλούνται καθόλου άλλες το απολαμβάνουν ωστόσο δεν λείπουν και εκείνες οι περιπτώσεις κατά την διάρκεια των οποίων ο «υπνοβάτης» µπορεί να γίνει βίαιος µε την σύντροφό του.

Η πιο συχνή θεραπεία, όπως και στις περισσότερες διαταραχές ύπνου, είναι η ψυχοθεραπεία.

Πριαπισμός

Όπως εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος Δήμητρης Μπορούσας ο πριαπισμός (priapism) χαρακτηρίζεται η εμμένουσα, συνήθως επώδυνη, στύση η οποία δεν συνοδεύεται από σεξουαλική επιθυμία.

Η Θεραπεία της κατάστασης αυτής είναι μεταξύ άλλων:

– Φαρμακευτική

– Χειρουργική

Α. Μη ειδικά μέτρα

– Παγοκύστες

– Αναλγητικά Οιστρογόνα

– Περίδεση πέους

– Αντιπηκτικά

Δυσπαρευνία

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών παθήσεων ΙΜΟΠ οι διαταραχές πόνου αποτελούν σεξουαλικές δυσλειτουργίες των γυναικών, που επιβαρύνουν σημαντικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού.

Περιλαμβάνουν συνήθως τον κολεόσπασμο και τη δυσπαρεύνια.

Συνήθως αυτή η διαταραχή εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες, αλλά υπάρχουν και αρκετά καταγεγραμμένα περιστατικά ανδρών.

Οι ψυχολογικοί παράγοντες που έχουν συσχετιστεί με τις διαταραχές σεξουαλικού πόνου περιλαμβάνουν συμπτώματα κατάθλιψης, αγχώδεις διαταραχές, χαμηλή αυτοεκτίμηση, συχνό αίσθημα ντροπής, ερωτοφοβία και προβλήματα στη σχέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλύτερο σεξ απόψε με πέντε…δωρεάν τρόπους!

Όταν τα μάτια βλέπουν θολά

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν πάντα έτοιμοι για σεξ;

Χρήσιμες συμβουλές για υγιή μαλλιά το καλοκαίρι!