Τι λένε 8 celebrities για τις ψυχικές ασθένειες που αντιμετωπίζουν

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ψυχικές ασθένειες
Όταν η Kristen Bell ήταν 18 χρονών, η μαμά της την κάθισε κάτω και της εξήγησε ότι η κατάθλιψη είναι κάτι που «τρέχει» στην οικογένειά τους. Της είπε «Υπάρχει μια ανισορροπία της σεροτονίνης... και μπορεί συχνά να περάσει από μητέρα σε κόρη», όπως ομολόγησε η ίδια η ηθοποιός σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή Off Camera που παρουσιάζει ο Sam Jones.

Η 35χρονη πρωταγωνίστρια του Bad Moms ανήκει στους ελάχιστους διάσημους οι οποίοι έχουν μοιραστεί προσωπικές ιστορίες για τις ψυχικές ασθένειες που έχουν, προκειμένου να βοηθήσουν όλο τον κόσμο και πόλη την κοινωνία να αποβάλλει επιτέλους αυτό το στίγμα.

Η μητέρα της Kristen Bell είναι νοσοκόμα και την προειδοποίησε, επίσης, ότι η κοινωνία μπορεί να την στιγμάτιζε αν ποτέ αποφάσιζε να πάρει αντικαταθλιπτικά, το οποίο είναι ο αντιδραστικός λόγος που η ηθοποιός ήταν εξαρχής τόσο ανοιχτή για την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί: «Ποτέ δεν αρνούμασταν σε ένα διαβητικό την ινσουλίνη του. Αλλά για κάποιον λόγο, όταν κάποιος χρειάζεται έναν αναστολέα της σεροτονίνης, είναι αμέσως τρελός ή κάτι τέτοιο».

Δείτε αποσπάσματα συνεντεύξεων από 8 celebrities, όπου κάνουν ακριβώς αυτό: ξεγυμνώνουν την αλήθεια για τις ψυχικές ασθένειες…

 

kristen-bell

«Είμαι άτομο που εξαρτώμαι πολύ από τους άλλους. Κάτι σπάει μέσα μου, όταν νομίζω ότι οι άνθρωποι γύρω μου δεν με εγκρίνουν. Γι’ αυτό είμαι πάντα πολύ ευγενική και προσπαθώ να είμαι διαρκώς γλυκιά και λίγο χαζοχαρούμενη, γιατί με πονάει πραγματικά όταν καταλαβαίνω ότι δεν αρέσω στους γύρω μου. Και καταλαβαίνω ότι αυτό δεν είναι υγιές και παλεύω διαρκώς για να το καταπολεμήσω».

-Kristen Bell για την κατάθλιψη και το άγχος της. Εκπομπή Off Camera με τον Sam Jones, Απρίλιος 2016

 

Sarah Silverman arrives at the 2015 Vanity Fair Oscar Party in Beverly Hills

«Μπορώ να μιλήσω μόνο από προσωπική μου εμπειρία και θα έλεγα, ότι η κατάθλιψη που έζησα ήταν σαν μια χημική αλλαγή. Όταν με συνεπήρε, ήταν σαν να έχω μια μεγάλη γρίπη».

-Sarah Silverman, NPR, Οκτώβριος 2015

 

demi-lovato

«Ξέρεις, το να μπεις για αποτοξίνωση, ενώ είσαι στο Disney Channel, τα κάνει όλα να μεγεθύνονται, τα φέρνει όλα στο προσκήνιο. Γίνεσαι πρωτοσέλιδο. Και δεν μπορούσα να το αποφύγω. Έτσι σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω όλο αυτό για να βοηθήσω άλλους ανθρώπους. Και αυτό έκανα».

-Demi Lovato για τη διπολική διαταραχή της και τις διατροφικές διαταραχές της, Elle, Οκτώβριος του 2015

 

hayden-panettiere

«Υπάρχει πολλή παρεξήγηση και νιώθω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που πιστεύουν ότι δεν είναι πραγματικό, ότι δεν είναι αλήθεια, ότι είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στο μυαλό τους και πως, ας πούμε, όλα οφείλονται στις… ορμόνες! Είναι, όμως, πραγματικά οδυνηρό και πραγματικά τρομακτικό και οι γυναίκες χρειάζονται πολλή υποστήριξη».

-Hayden Panettiere για την επιλόχεια κατάθλιψη μετά την γέννηση του παιδιού της, εκπομπή Live! With Kelly and Michael, Σεπτέμβριος 2015

 

Actress Kristen Stewart arrives at the Hollywood Film Awards in Hollywood, California November 14, 2014. REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) - RTR4E7W9

«Μεταξύ των ηλικιών 15 και 20, ήταν πραγματικά έντονο. Ήμουν συνεχώς ανήσυχη. Ήμουν φρικαρισμένη με το πόσο πολύ έπρεπε να τα έχω όλα υπό έλεγχο. Αν δεν ήξερα και δεν μπορούσα να ελέγξω πλήρως το πώς μπορεί να εξελισσόταν κάτι, αρρώσταινα, ή κλειδωνόμουν σε αν δωμάτιο. Ήταν πραγματικά εξουθενωτικό».

-Kristen Stewart για το άγχος της, Marie Claire, Ιούλιος 2015

 

EmmaStone

«Την πρώτη φορά που είχα μια κρίση πανικού καθόμουν στο σπίτι μιας φίλης μου και έπεισα τον εαυτό μου, ότι το σπίτι είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Κάλεσα τη μαμά μου και με πήρε μαζί της στο σπίτι και για τα επόμενα τρία χρόνια ακριβώς οι κρίσεις δεν σταματούσαν. Πήγαινα στον γιατρό του σχολείου και ζητούσα να φύγω. Ζητούσα από την μαμά μου να μου πει ακριβώς τι επρόκειτο να γίνει στην υπόλοιπη μέρα και, στη συνέχεια, την ξαναρωτούσα 30 δευτερόλεπτα αργότερα. Είχα την ανάγκη να ξέρω ότι κανείς δεν πρόκειται να πεθάνει και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει».

-Emma Stone, The Wall Street Journal, Ιούνιος, 2015

 

Lena-Dunham

«Η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή μου δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς, αλλά ίσως να μην φύγει εντελώς και ποτέ. Ίσως είναι μέρος του ποια είμαι, μέρος του τι έχω να διαχειριστώ, είναι μια πρόκληση στην ζωή μου. Και τώρα πια είμαι ΟΚ με αυτό».

-Lena Dunham, The New Yorker, Σεπτέμβριος 2014

 

JK-Rowling

«Όταν ήμουν περίπου 25 χρόνων ήμασταν πολύ φτωχοί και κάπου εκεί εγώ πραγματικά κατέρρευσα. Το πράγμα που με έκανε να πάω για βοήθεια. . . ήταν πιθανότατα η κόρη μου. Ήταν κάτι που με προσγείωσε και σκέφτηκα, αυτό δεν είναι σωστό, αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό, δεν γίνεται να μεγαλώσει μαζί μου σε αυτή την κατάσταση».

-Jk Rowling για την κατάθλιψη και τις σκέψεις αυτοκτονίας που έκανε, Fox News, Μάρτιος 2008

 

 

http://www.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ