Ψυχική Υγεία ώρα μηδέν: Η ΝΔ φέρνει τους θανάτους ΑμεΑ στη Βουλή

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τρεις φορές τους τελευταίους μήνες έχει αναδείξει η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή θέματα με ΑμεΑ που ζουν σε ακατάλληλες δομές χωρίς επαρκές προσωπικό... Τώρα έρχεται μια τέταρτη φορά κατά την οποία σκοπεύει να τραβήξει το θέμα όσο πάει με αφορμή τον θάνατο της 39χρονης Ζωής...

Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής, Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δύο νέα τραγικά περιστατικά έρχονται να επιβεβαιώσουν, για άλλη μια φορά, την ανευθυνότητα και την εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το υπουργείο Υγείας οφείλει να κάνει ένα διάλειμμα από τις κομματικές φιέστες και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των δομών Ψυχικής Υγείας».

Είπε αναλυτικά ο κ. Οικονόμου:

«Δύο νέοι άνθρωποι με νοητικά και ψυχικά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους, σε διάστημα λίγων ημερών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Υπήρξαν θύματα της ανεπάρκειας του αποσαθρωμένου κρατικού μηχανισμού, ο οποίος είχε αναλάβει τη  φροντίδα  και την προστασία τους.

Οι δύο νέοι άνθρωποι φιλοξενούνταν σε τριτοκοσμικές δομές χρονίως πασχόντων και είχαν ως μόνη στήριξη συγγενείς και ορισμένους γιατρούς που προσπαθούσαν -με αυτοθυσία πολλές φορές- να κάνουν τη δουλειά τους.

Η Νέα Δημοκρατία, βλέποντας τις διαστάσεις του προβλήματος, έφερε το θέμα στη Βουλή τρεις φορές. Συνάντησε, όμως, την πλήρη έλλειψη βούλησης για την επίλυσή του. Πλέον, η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους. Ειδικά το Υπουργείο Υγείας οφείλει να κάνει ένα διάλειμμα από τις κομματικές φιέστες και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των δομών Ψυχικής Υγείας.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτούμε ουσιαστική φροντίδα και προστασία για τους ασθενείς και πρωτίστως για τους νέους ανθρώπους με νοητικά και ψυχικά προβλήματα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν