Πώς περνάει ο μέσος άνθρωπος τις 25.915 μέρες της ζωής του: Τροφή για σκέψη…

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Κάποιες μέρες μας μοιάζουν “μεγαλύτερες” από άλλες. Κάποιες στιγμές νιώθουμε ότι οι ώρες δεν περνάνε με τίποτα και πως οι δυσκολίες που καλούμαστε να ξεπεράσουμε είναι ανυπέρβλητες.

Άλλες μέρες, πάλι, περνούν γρήγορα, σαν κόκκους άμμου που γλιστράνε μέσα από τα χέρια μας. Αυτές είναι συνήθως (και δυστυχώς) οι πιο ευχάριστες στιγμές.

Για να αποκτήσετε μια πιο γενική προοπτική, μια νέα μελέτη ρίχνει μια ματιά στην ζωή ενός μέσου ατόμου σε όρους καθαρών αριθμών. Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις πάνω από 9.000 ανθρώπων σε 9 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Μεξικού, της Ρωσίας, της Ν. Κορέας και της Ισπανίας. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν μερικά εντυπωσιακά στατιστικά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι 25.915 μέρες (71 έτη), ο μέσος άνθρωπος θα περάσει:

  • Το 0,45% (ή 117 μέρες) κάνοντας σεξ! Δεδομένου του πόσο μας απασχολεί ακόμα και ως σκέψη μέσα στην καθημερινότητά μας, δεν φαίνεται σαν κάτι τόσο σημαντικό τελικά.
  • Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι περνούν το 6,8% (ή 1.769 μέρες) της ζωής τους συνευρισκόμενοι γενικότερα με κάποιον που αγαπούν. Οι Γερμανοί είναι στην κορυφή αυτής της κατηγορίας με 10,48% (ή 2.724 μέρες). Το να ξοδεύουμε το 7-10% του χρόνου με κάποια μορφή επαφής με άτομα που αγαπάμε είναι καθησυχαστικό.
  • Το 0,69% (ή 180 μέρες) της ζωής τους, οι άνθρωποι το ξοδεύουν στην άσκηση, ενώ το 29,75% (7.709 μέρες) στο να είναι σε καθιστή θέση, με τους Ρώσους να είναι εκείνοι που κάθονται περισσότερο από τους άλλους με 32,9%. Ίσως ήρθε η στιγμή να σηκωθούμε από καρέκλες και καναπέδες! Σκεφτείτε ότι το 1/3 της ζωής μας το περνάμε καθιστοί και αν προσθέσετε σε αυτό όλη την ώρα που κοιμόμαστε, τότε πραγματικά ξοδεύουμε την ζωή μας άσκοπα.
  • Ένας άλλος απογοητευτικός αριθμός είναι το πόσο χρόνο ξοδεύουμε κοιτάζοντας κάποια οθόνη, είτε πρόκειται για ένα smartphone, tablet, laptop ή την τηλεόραση. Αυτό είναι 41%! Και πάλι, οι Γερμανοί φαίνεται να το κάνουν αυτό λιγότερο από τους άλλους, περίπου 8.995 μέρες, ίσως επειδή ξοδεύουν περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους τους, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία από την μελέτη:

  • Οι Μεξικανοί είναι οι πιο περήφανοι για το σώμα τους (38,6%) και γελούν κατά μέσο όρο 24 φορές την ημέρα (περισσότερο από τον καθένα). Ίσως, αυτά τα δύο να σχετίζονται!
  • Οι Αμερικανοί είναι εκείνοι που πιέζουν περισσότερο από κάθε άλλον τους; εαυτούς τους να καταφέρουν κάτι σωματικά δύσκολο (9,84 φορές το μήνα) και ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στο γυμναστήριο (16,05 δολάρια ανά εβδομάδα). Είναι επίσης πιο τολμηροί, προσπαθώντας κάποιο νέο πράγμα περίπου 7 φορές το μήνα.
  • Οι Ρώσοι κοιμούνται περισσότερο κάθε νύχτα (7 ώρες 5 λεπτά κατά μέσο όρο) και χορεύουν περισσότερο (περίπου 15 φορές το μήνα).

Δείτε ένα ωραίο infogrpahic που βάζει όλους αυτούς τους αριθμούς σε περαιτέρω προοπτική:

μέρες

Η μελέτη διεξήχθη από την Reebok σε συνεργασία με την παγκόσμιας εμβέλειας εταιρείας συμβούλων Censuswide. Σίγουρα, η Reebok είχε τους δικούς της εμπορικούς λόγους, για τους οποίους αναζήτησε αυτούς τους αριθμούς, αλλά τα τελικά αποτελέσματα είναι συναρπαστικά, ανεξάρτητα από το ενδιαφέρον κάποιου για… τα παπούτσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν