Η απλή κίνηση στο μπάνιο που δίνει αυτοπεποίθηση για την εικόνα του εαυτού μας

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αυτοπεποίθηση
Το παγκόσμιο “κίνημα” για την ειλικρινή αποδοχή από τον κάθε άνθρωπο της εικόνας του σώματός του, χωρίς ενδοιασμούς και ψέμματα, κέρδισε πολύ έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Για την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας, οι ψυχολόγοι προτείνουν έναν απλό, αλλά πολύ δυνατό τρόπο για να ενδυναμώσετε, να αποδεχτείτε και να γεμίσετε με συναισθήματα ειλικρινούς αυτοεκτίμησης:

Κοιτάξτε τον εαυτό σας γυμνό στον καθρέφτη, όταν βγαίνετε από το ντους!

Σκεφτείτε το. Είναι κάτι που μάλλον δεν κάνετε ποτέ, ή, τουλάχιστον, το κάνετε πολύ σπάνια. Σχεδόν το αποφεύγετε, έτσι δεν είναι; Απαντήστε ειλικρινά. Οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουμε να κοιτάξουμε το σώμα μας γυμνό στον καθρέφτη.

Το πιο πιθανό είναι ότι, όταν κοιτάμε τον καθρέφτη μετά από το ντους, είμαστε τυλιγμένοι πολύ καλά με μια πετσέτα, επιδιώκοντας υποσυνείδητα να μην βλέπουμε σχεδόν τίποτα από τα γόνατα μέχρι το στήθος μας.

Ψυχολόγοι, όπως η δρ Sari Shepphird, η οποία θεωρείται εμπειρογνώμονας σε ό,τι αφορά την εικόνα του σώματος, υποστηρίζουν ότι όσο περισσότερο αποφεύγει κανείς να κοιτάζει τον εαυτό του γυμνό, τόσο πιο δύσκολο είναι να τον αποδεχτεί και να τον αγαπήσει γι’ αυτό που είναι.

“Μας εκπαιδεύει η κοινωνία να σκεφτόμαστε διαρκώς τρόπους να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας. Αλλά όσο περισσότερο επικεντρωνόμαστε στις ατέλειες ή τις αδυναμίες μας, τόσο περισσότερο αυτές μεγεθύνονται στο μυαλό μας και στη συνέχεια φτάνουμε στα άκρα απλά και μόνο για να αποφύγουμε να κοιτάξουμε το σώμα μας και τον εαυτό μας γενικότερα”, λέει η δρ Shepphird.

Την επόμενη φορά που θα κάνετε ντους, μην διστάσετε να αφήσετε την πετσέτα στην άκρη για λίγα λεπτά και να δείτε καλά τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Κάντε το ολοένα και πιο συχνά, για να βοηθήσετε τον ίδιο σας τον εγκέφαλο να αποδεχτεί τις “ατέλειες” που η κοινωνία σας περνάει ότι έχετε και άρα να φτάσετε στο σημείο να αποδεχτείτε και να αγαπήσετε ειλικρινά αυτό που είστε.

http://news.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγαλύτερη ανασφάλεια των ανδρών ΔΕΝ είναι αυτή που νομίζετε…

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανασφάλειες των γυναικών στο σεξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν