Δεν πάει ο νους σας ποιος είναι ο #1 λόγος τσακωμού στα σύγχρονα ζευγάρια: Δείτε όλο το top-8!

  • Iatropedia newsroom
ζευγάρια
Οι σχέσεις περιλαμβάνουν πάντοτε κάποιους αμοιβαίους συμβιβασμούς. Φυσικά, μερικές φορές τα πράγματα γίνονται τεταμένα στην πορεία.

Και ενώ μπορεί να νομίζετε ότι το ζήτημα των χρημάτων είναι συνήθως εκείνο που προκαλεί εντάσεις κι εκρήξεις σε ένα ζευγάρι, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Όσον αφορά το πόσο συχνά μαλώνει ένα ζευγάρι, υπάρχει ένας ξεκάθαρος λόγος που σκεπάζει όλους τους άλλους…

Το “τι να φάμε;” είναι μακράν ο πιο συχνός λόγος τσακωμού!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα σε 2.000 Αμερικανούς, το πιο αμφιλεγόμενο θέμα σε ένα ζευγάρι είναι το τι να φάνε. Οι διαξιφισμοί για το φαγητό είναι για το 37% των ζευγαριών οι πιο συχνοί που έχουν. Περισσότεροι από μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι τους πιάνει φόβος στο να ακούσουν την ερώτηση: “Τι θες να φάμε”;

Η έρευνα, που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβριο -εν μέσω καραντίνας δηλαδή– από την OnePoll εκ μέρους της Panera Bread, αποκάλυψε ότι αυτού του είδους η ένταση στις σχέσεις φαίνεται να περιστρέφεται γύρω από το θέμα από πού να παραγγείλουν φαγητό (το οποίο μαστίζει το 37% των ερωτηθέντων). Εν τω μεταξύ, το 35% των ζευγαριών τσακώνεται και για το τι ακριβώς να παραγγείλουν, αφότου πρώτα έχει τελειώσει η… μάχη για το από πού να παραγγείλουν.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το μέσο ζευγάρι τσακώνεται 156 φορές το χρόνο για το τι να φάνε και χρειάζονται κατά μέσο όρο 17 λεπτά για να αποφασίσουν από πού να παραγγείλουν φαγητό.

Και δεν τελειώνει εδώ το… μαρτύριο του φαγητού… Η έρευνα δείχνει επίσης ότι:

  • το 32% των ζευγαριών διαφωνούν για το ποιος θα πάει να πάρει το φαγητό
  • το 30% για το πόσο φαγητό θα παραγγείλουν και
  • το 12% για το αν θα μοιραστούν κάποιο πιάτο

Η έρευνα αυτή συμφωνεί με μια αντίστοιχη που έγινε στην Αγγλία και η οποία ανέδειξε επίσης πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των επιλογών στο γεύμα στις σχέσεις και πόσο συχνά τα ζευγάρια διαφωνούν για το φαγητό. Μεταξύ 2.000 Βρετανών, το 22% των γυναικών έχει ως βασικό κριτήριο σχέσης το αν το άλλο άτομο έχει παρόμοιες προτιμήσεις στο φαγητό. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν επίσης ότι βλέπουν ως πιο ελκυστικό ένα άτομο που έχει παρόμοια γούστα στο φαγητό και το 17% θα αρνιόταν να προχωρήσει σε σχέση με ένα άτομο που έχει ριζικά διαφορετικές προτιμήσεις στο φαγητό, ακόμα κι αν είχε πάρα πολλά λεφτά!

Οι top-8 λόγοι τσακωμού σε ένα ζευγάρι

  1. Τι να φάμε: 37%
  2. Τι ώρα να φύγουμε από το σπίτι για να πάμε σε κάποιο ραντεβού: 34%
  3. Πόσο χρόνο χρειάζεσαι να ετοιμαστείς: 34%
  4. Πόσο χρόνο θα κάτσουμε με την οικογένειά σου/μου: 31%
  5. Ποιες ταινίες ή/και τηλεοπτικές εκπομπές θα βλέπουμε μαζί: 30%
  6. Τι ήχο έχεις στο ξυπνητήρι σου: 25%
  7. Τι ώρα θα πάμε για ύπνο: 24%
  8. Πού να πάμε διακοπές: 23%

Πηγές: https://www.swnsdigital.com, https://bestlifeonline.com