«Αφήνοντας τα βάρη» με την βοήθεια της δραματοθεραπείας

Πλησιάζει η περίοδος των εορτών και οι περισσότεροι σκεφτόμαστε τους άλλους "τι δώρο να κάνουμε στους αγαπημένους μας, σε ποιο μέρος θα τους άρεσε να περάσουμε τις γιορτές, πώς να τους ευχαριστήσουμε;" ξεχνώντας τελείως να σκεφτούμε τον εαυτό μας. Το βιωματικό εργαστήριο δραματοθεραπείας "Αφήνοντας τα Βάρη" σκοπό έχει να μας θυμίσει τον εαυτό μας και να του προσφέρουμε ένα ουσιαστικό δώρο, ώστε να μπούμε στην περίοδο των εορτών και στη νέα χρονιά με όνειρα πραγματοποιήσιμα και ανάλαφρη διάθεση.

Ο συμμετέχων με τη βοήθεια των τεσσάρων στοιχείων (γη-νερό-φωτιά-αέρας) θα αναζητήσει την Πεμπτουσία, ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει μια νέα αίσθηση του εαυτού, χωρίς τα αόρατα βάρη που προέρχονται από το οικογενειακό του σύστημα ή τα βάρη που έχει αποφασίσει ότι του ανήκουν όπως ενοχές, ντροπές, φόβοι κλπ, εμπόδια που δεν του επιτρέπουν να δει το μεγαλείο του.

Στο εργαστήριο αυτό οι συμμετέχοντες θα παραδόσουν τα βάρη τους με συμβολικό και τελετουργικό τρόπο, για να δημιουργηθεί ο απαραίτητα ζωτικός χώρος, ώστε να απολαύσουν τη ζωή τους απελευθερωμένοι και ανάλαφροι.

Χωρίς να είναι υποχρεωτικό, όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν μπορούν να φέρουν μαζί τους μια αλλαξιά καθαρά ρούχα για να τα φορέσουν μετά το πέρας του εργαστηρίου κάνοντας το συμβολικό πραγματικό.

Η συνάντησή απευθύνεται σε ενήλικους ανθρώπους που θεωρούν ότι η χαρά είναι δικαίωμα και όχι «γενναία» επιθυμία των λίγων.

Ημέρα διεξαγωγής: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα διεξαγωγής: 17.00-20.30
Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ
Τόπος διεξαγωγής:  Ένωση  Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ), Δανάης 5, Αθήνα.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 6977083583 και στο e-mail g.destounis@gmail.com.
Υπεύθυνος: Γεράσιμος Δεστούνης
Ηθοποιός-Δραματοθεραπευτής-Συντονιστής Συστημικών Αναπαραστάσεων μέθοδος Bert Hellinger

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν