Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών με τα παιδιά

  • Iatropedia
φαρμακείο
Η προετοιμασία των καλοκαιριών διακοπών είναι μια χαρούμενη διαδικασία, η οποία όμως πρέπει να γίνεται σωστά και οργανωμένα. Το φαρμακείο των διακοπών είναι απαραίτητο, ειδικά όταν πρόκειται να ταξιδέψετε με μικρά παιδιά.

Τα παιδιά είναι απρόσεκτα και τα απρόοπτα και οι μικροτραυματισμοί είναι στην ημερήσια διάταξη το καλοκαίρι με το υπαίθριο παιχνίδι. Επομένως καλό είναι να έχετε μαζί στις διακοπές σας ένα προσεκτικά οργανωμένο φαρμακείο το οποίο πρέπει να περιέχει:

* Θερμόμετρο

* Παυσίπονα-αντιπυρετικά σιρόπια και υπόθετα

* Σιρόπι για τον βήχα

* Αντιισταμινικό σιρόπι

* Kρέμα χωρίς κορτιζόνη που μειώνει τη φλεγμονή και τον ερεθισμό για τυχόν δερματικές αλλεργίες, τσιμπήματα εντόμων κ.λπ.

* Εντομοαπωθητικά προϊόντα κατάλληλα για τα παιδιά

* Αντιφλεγμονώδες και καταπραϋντικό τζελ για το ερεθισμένο δέρμα από τσιμπήματα εντόμων ή από επαφή με τσούχτρες, μέδουσες, τσουκνίδες κ.λπ.

* Βαμβάκι, οξυζενέ, ιωδιούχο διάλυμα, φυσιολογικό ορό, και αποστειρωμένες γάζες

* Υποαλλεργικούς αυτοκόλλητους μικροεπιδέσμους, υποαλλεργικές αυτοκόλλητες ταινίες

* Αυτοκόλλητα επιθέματα (τσιρότα), κατά προτίμηση αδιάβροχα

* Αλοιφή για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση πιθανών τραυματισμών

* Αντηλιακά για παιδιά που προσφέρουν αποτελεσματική ηλιοπροστασία και είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της ευαίσθητης επιδερμίδας και Γαλάκτωμα after-sun για βαθιά ενυδάτωση

* Φάρμακο κατά της ναυτίας του ταξιδιού, αν το ταξίδι σας είναι μεγάλο ή/και δύσκολο.

* Επαρκείς ποσότητες από τα φάρμακα που τυχόν παίρνουν τα παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας.

* Τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών

Προσοχή στη μεταφορά

Για να είναι ασφαλές το φαρμακείο των διακοπών, τα φάρμακα πρέπει να φυλάσσονται στις σωστές θερμοκρασίες. Επομένως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα μεταφέρετε στη ζέστη ή να τα αφήνετε στο κλειδωμένο αυτοκίνητο.

Όσα χρειάζονται ψυγείο πρέπει να μεταφέρονται σε τσάντα στην οποία έχουν τοποθετηθεί παγοκύστες. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, να τα βάλετε σε ψυγείο. Όσο είστε στη θάλασσα, να τα έχετε σε σκιερό μέρος, πάντοτε μέσα στην τσάντα με τις παγοκύστες.

Σε γενικές γραμμές όλα τα φάρμακα χρειάζονται φύλαξη σε ειδικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου.