Θετικά αποτελέσματα στην ψυχική υγεία των παιδιών δείχνει το online coaching [μελέτη]

  • Iatropedia newsroom
Παιδί ψυχική υγεία
Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι παδιά και οι έφηβοι μπορούν να δουν σημαντική βελτίωση στα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν

Θετικά αποτελέσματα στην ψυχική υγεία των παιδιών φαίνεται να έχουν οι διαδικτυακές συνεδρίες καθοδήγησης (coaching), σύμφωνα με νέα μελέτη.

Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι παδιά και οι έφηβοι μπορούν να δουν σημαντική βελτίωση στα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν μέσω online coaching ένας προς έναν:

  • Πάνω από το 95% των νέων με συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης εμφάνισαν κλινικά σημαντικές βελτιώσεις στα συμπτώματά τους κατά τη διάρκεια της καθοδήγησης.
  • Στους περισσότερους νέους παρατηρήθηκε αξιόπιστη βελτίωση στα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης μετά από μόλις δύο διαδικτυακές συνεδρίες καθοδήγησης. Αυτό δείχνει ότι το coaching είχε άμεση και θετική επίδραση, οδηγώντας σε κλινικά σημαντικές αλλαγές στα συμπτώματα νωρίς στη διαδικασία της παρέμβασης.
  • Στους περισσότερους νέους παρατηρήθηκε σταθερή βελτίωση (δηλαδή διαρκή οφέλη) στα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης μετά από μόνο έξι διαδικτυακές συνεδρίες καθοδήγησης, γεγονός που υποδεικνύει ότι τα οφέλη διήρκεσαν για τουλάχιστον δύο μήνες στη σειρά, πάνω και πέρα από τις κανονικές καθημερινές διακυμάνσεις. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν τις έξι συνεδρίες κατά τη διάρκεια δύο έως τριών μηνών, που σημαίνει ότι οι διαδικτυακές συνεδρίες καθοδήγησης έχουν γρήγορες και συνεχείς θετικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των νέων.

Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από 392 νέους ηλικίας 6 έως 17 ετών που συμμετείχαν μόνο σε συνεδρίες online coaching του οργανισμού Bend Health (χωρίς θεραπεία ή ψυχιατρική) για τουλάχιστον τρεις μήνες για να διερευνήσει πόσες συνεδρίες καθοδήγησης χρειάστηκαν για να επιτευχθεί αξιόπιστη και σταθερή αλλαγή συμπτωμάτων στο άγχος και τα καταθλιπτικά συμπτώματα των νέων. Οι συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν με μεταπτυχιακό ή πιστοποιημένο coach ψυχικής υγείας.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο JMIR Formative Research.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο;

Τρεις τρόποι για να νικήσετε τα «winter blues» και να κοιμάστε καλύτερα