ΣΟΚ: 7χρονη αιμορραγεί από μάτια, μύτη, αυτιά και δέρμα κάθε φορά που έχει πονοκέφαλο – Τι είναι η αιματοΐδρωση [pics, vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αιματοΐδρωση
Αυτό που έχει η 7χρονη είναι τόσο σπάνιο, ώστε οι γιατροί που την εξέτασαν υποστηρίζουν ότι συμβαίνει σε 1 στα 10.000.000 άτομα.

Το κορίτσι αιμορραγεί από τα μάτια, την μύτη, τα αυτιά και το δέρμα κάθε φορά που έχει πονοκέφαλο! Πιστεύεται ότι πάσχει από αιματοΐδρωση (hematohidrosis), η οποία είναι μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση που κάνει τον ασθενή να βγάζει αίμα αντί για ιδρώτα.

Η 7χρονη Phakamad Sangchai από το Nongkghai της Ταϊλάνδης, άρχισε να αιμορραγεί με τέτοιον τρόπο πριν από σχεδόν έξι μήνες. Παρά το γεγονός ότι ακολουθεί θεραπεία σε ένα τοπικό νοσοκομείο, το κορίτσι εξακολουθεί να υποφέρει από την απίθανη αυτή πάθηση και η οικογένειά της είναι απελπισμένη για βοήθεια.

αιματοΐδρωση

Η 7χρονη είπε: “Δεν θέλω να είμαι διάσημη, αλλά θέλω απλώς κάποιον να με βοηθήσει με αυτή την μυστήρια ασθένεια. Έχει πραγματικά καταστρέψει τη ζωή μου και ανησυχώ ότι θα επιδεινωθεί. Μου λένε ότι μόνο ένα άτομο στα δέκα εκατομμύρια το παθαίνει αυτό”.

αιματοΐδρωση

Αν και τρομακτική στον τρόπο που εκδηλώνεται η αιματοΐδρωση είναι, τουλάχιστον, ανώδυνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι η οικογένεια της μικρής Phakamed ανακουφίζεται από αυτή την λεπτομέρεια. Το ότι δεν πονάει η μικρή τους κόρη είναι το μόνο θετικό σε μια κατά τ’ άλλα δραματική ασθένεια που περιθωριοποιεί την 7χρονη από τους συνομήλικούς της.

αιματοΐδρωση

Η μητέρα της, Nipaporn Khantain, αναζητά απεγνωσμένα απαντήσεις για να βρει θεραπεία για την κόρης της: “Οι γιατροί δεν είναι 100% σίγουροι για τη διάγνωση, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα βρουν σύντομα τι συμβαίνει ακριβώς. Έψαξα στο διαδίκτυο και διαπίστωσα ότι είναι κάτι που ονομάζεται αιματοΐδρωση (hematohidrosis), αλλά περιμένουμε οριστική διάγνωση από το νοσοκομείο”.

http://www.dailymail.co.uk

Τι είναι η αιματοΐδρωση

Η αιματοΐδρωση είναι μια σπάνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από αίμα που αναβλύζει από το δέρμα και από τους βλεννογόνους ιστούς. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εφίδρωση, δακρύρροια, ρινόρροια και ωτόρροια που αντί για ιδρώτα ή βλέννα, το σώμα αναβλύζει αίμα. Τα επεισόδια είναι συνήθως αυτοπεριοριζόμενα. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά συνήθως εκδηλώνεται στο πρόσωπο (αυτί, μύτη και μάτια).

Η αιτία είναι άγνωστη. Η αιμορραγία οφείλεται στη ρήξη των πολύ μικρών αιμοφόρων αγγείων του δέρματος (δερματικά τριχοειδή αγγεία). Ορισμένες θεωρίες περιλαμβάνουν την πιθανή αυξημένη αγγειακή πίεση, που οδηγεί στη διέλευση των κυττάρων του αίματος μέσω των αγωγών των ιδρωτοποιών αδένων, φλεγμονή των αγγείων του δέρματος (αγγειίτιδα των δερματικών αγγείων) και εντατική συμπαθητική ενεργοποίηση (intensified sympathetic activation). Κάποιες περιπτώσεις σχετίζονται με συστεμική νόσο (systemic disease), αιμορραγικές διαταραχές, εμμηνόρροια, υπερβολική άσκηση, υψηλή αρτηριακή πίεση, φόβο και έντονο συναισθηματικό στρες.

Η θεραπεία παραμένει μια πραγματική πρόκληση για τους γιατρούς και μπορεί να περιλαμβάνει βιταμίνη C, αιμοστατικά φάρμακα, αγχολυτικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα και προπρανολόλη ( propranolol). Η επίλυση των συμπτωμάτων μπορεί να συμβεί αυθόρμητα.

https://rarediseases.info.nih.gov

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί η κοιλιά 49χρονου έγινε ΕΤΣΙ – Τι έκαναν τελικά οι γιατροί [pics]

Φρίκη: 47χρονος “λιώνει” με εκατοντάδες όγκους στο σώμα του – Τι είναι η νευροϊνωμάτωση [vid, pics]

Βγήκαν σκουλήκια μέσα από το δέρμα της μετά από τσίμπημα αλογόμυγας – Δείτε πώς ήταν! [pics]

Έπαθε ΑΥΤΟ από παράσιτα σκουλήκια στο αίμα – Δείτε τα πρώιμα συμπτώματα [pics, vid]