Πίνουν νερό και γράφουν άριστα στις εξετάσεις

  • Iatropedia
Αν κατά τη διάρκεια των διαγωνισμάτων οι φοιτητές ή οι μαθητές καταναλώνουν νερό, τότε σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, θα πάρουν καλύτερους βαθμούς, αφού θα αποδώσουν καλύτερα και θα απαντήσουν καλύτερα στα ερωτήματα των καθηγητών τους.

Οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Ανατολικού Λονδίνου (east London) και του Ουέστμινστερ, διαπίστωσαν λοιπόν, ότι οι διαγωνιζόμενοι που πίνουν νερό την ώρα των εξετάσεων πετυχαίνουν υψηλότερη βαθμολογία από εκείνους που διαγωνίζονται “στεγνοί” περίπου 5% κατά μέσον όρο.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι η ενυδάτωση του οργανισμού σχετίζεται άμεσα με τις πνευματικές επιδόσεις. Όπως επισημαίνεται στη σχετική μελέτη, η κατανάλωση του νερού είναι πιθανό να επιδρά και ψυχολογικά στη λειτουργία της σκέψης. Εξάλλου, η κατανάλωση νερού ρίχνει τα επίπεδα του στρες, το οποίο, όπως είναι γνωστό, εμποδίζει το μυαλό να λειτουργήσει καθαρά.

Οι ερευνητές των δύο πανεπιστημίων διαπίστωσαν επίσης ότι οι παλαιότεροι φοιτητές συνηθίζουν να προσέρχονται στις εξετάσεις τους με ένα μπουκαλάκι νερό, αντίθετα από τους νεότερους που φαίνεται να μην έχουν αυτήν τη συνήθεια.

Οι ερευνητές των δύο πανεπιστημίων έθεσαν στο ερευνητικό τους μικροσκόπιο 447 φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του East London. Οι 71 από αυτούς φοιτούσαν στο προπαρασκευαστικό έτος, οι 225 στο πρώτο και οι 151 στο δεύτερο.

Όπως διαπίστωσαν, μόλις το 25% από αυτούς προσήλθε στις εξετάσεις με ένα μπουκαλάκι νερό στα χέρια. Το ποσοστό αυτό ήταν 31% στους δευτεροετείς φοιτητές και 21% στους πρωτοετείς και στους φοιτητές του προπαρασκευαστικού.

Από αυτούς τους τελευταίους, αυτοί που έπιναν νερό την ώρα των εξετάσεων πέτυχαν κατά 10% μεγαλύτερους βαθμούς. Η βελτίωση ήταν της τάξης του 5% για τους «πότες» πρωτοετείς και 2% για τους φοιτητές του προπαρασκευαστικού έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν