Μεγάλη γιορτή για τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στην εκδήλωση για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, βρέθηκαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Γιώργος Γαβρίλης. Η Περιφέρεια Αττικής (Π.Ε. Πειραιά) συνδιοργάνωσε τη μεγάλη αυτή γιορτή που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» με το τέλος της σχολικής χρονιάς 2016, σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ).

Κατά το «μικρό ταξίδι αγάπης και χαράς» για 500 περίπου μαθητές 14 ειδικών σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, η Περιφερειάρχης τόνισε πως πρόκειται για, «ειδικά σχολεία όχι για ειδικά αλλά για ξεχωριστά παιδιά, παιδιά με «ιδιαίτερες ικανότητες».

Και συνέχισε: Ειδικά σχολεία για τα μόνα παιδιά που δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ σκασιαρχείο. Για τα μόνα παιδιά για τα οποία το σχολείο αποτελεί πραγματικά δεύτερο σπίτι. Τα παιδιά για τα οποία η εκπαίδευση είναι ίσως το πιο πολύτιμο εφόδιο της ζωής τους.

Τα ειδικά σχολεία, οι εκπαιδευτικοί τους, το σύνολο του προσωπικού τους, προσφέρουν στα ιδιαίτερα αυτά παιδιά το μέλλον. Τους προσφέρουν τις προϋποθέσεις για την κοινωνικοποίηση και τη συμμετοχή. Και παράλληλα εκπαιδεύουν εμάς, τις κοινωνίες, να τα καταλαβαίνουμε. Να τα στηρίζουμε. Μας μαθαίνουν να δεχόμαστε τη διαφορετικότητα και να τη σεβόμαστε. Το έργο σας, παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντιξοότητες, είναι σημαντικό και σπουδαίο. Αναντικατάστατο. Σας ευχαριστούμε».