Ιός κοξάκι: Τι σημάδια προκαλεί στο σώμα του παιδιού

  • Iatropedia newsroom
κοξάκι
Ο ιός κοξάκι (Coxsackie) ανήκει στην οικογένεια των εντεροϊών και πήρε το όνομά του από την περιοχή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά, στην πόλη Coxsackie στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Υπάρχουν δύο τύποι του ιού Κοξάκι (Coxsackie), ο τύπος Α και ο τύπος Β. Ο πρώτος τύπος προκαλεί τραυματισμό των μυών με παράλυση και πολύ σπάνια οδηγεί σε θάνατο. Ξεκινάει με φουσκάλες στον λαιμό, το στόμα και τα χέρια και προκαλεί φλεγμονή με πόνο στην πληγείσα περιοχή.

Ο δεύτερος τύπος του ιού προκαλεί βλάβες στα εσωτερικά όργανα, αλλά είναι λιγότερο σοβαρός από τον πρώτο. Αυτό το είδος του ιού επηρεάζει τους πνεύμονες και την κοιλιά και διαρκεί έως και 12 ημέρες.

Τα κοινά συμπτώματα του ιού Coxsackie είναι πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση και απώλεια της όρεξης. Αυτό διαρκεί μόνο για δύο ή τρεις ημέρες. Στη συνέχεια, εμφανίζεται ως πληγές και φουσκάλες στο στόμα, τον λαιμό και τα χέρια. Πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν εξανθήματα στα πόδια και τα χέρια και τα συμπτώματα θα διαρκούν 10-12 ημέρες. Ο ιός Κοξάκι είναι μεταδοτικός.

Δείτε πώς εκδηλώνεται εξωτερικά ο ιός κοξάκι, ο οποίος προσβάλλει κυρίως τα μικρά παιδιά:

ΚοξάκιΚοξάκιΚοξάκιΚοξάκιΚοξάκιΚοξάκιΚοξάκιΚοξάκι

Πηγή: http://diseasespictures.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι πρέπει να ξέρετε για τον ιό Κοξάκι στα παιδιά – Πλήρης οδηγός