Διάρροια στα παιδιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι για την υγεία του παιδιού σας μία ξαφνική κρίση διάρροιας και τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι τις παθαίνει πιο συχνά το καλοκαίρι;

Η αυξημένη θερμοκρασία του περιβάλλοντος του καλοκαιριού είναι ιδανικές γιά την ανάπτυξη μικροβίων στα τρόφιμα. Γι αυτό και οι διάροιες που παρουσιάζονται τώρα οφείλονται σε κατανάλωση μολυσμένων τροφών.

Επίσης η αλλαγή του τόπου διαμονής και η επαφή του παιδιού με μικρόβια τα οποία δεν έχει συνηθίσει μπορεί να συντελέσει στην εμφάνιση του προβλήματος αυτήν την εποχή.

Τα βασικά συμπτώματα είναι ο κοιλιακός πόνος,οι δύσοσμες, συχνές κενώσεις αλλά και ο υψηλός πυρετός που δεν αποκλείεται να εμφανιστεί.

Αν το παιδί δεν κάνει εμετούς πρέπει να χορηγηθούν νερό και ηλεκτρολύτες (ειδικά φακελάκια με άλατα που διαλύονται σε νερό ). Αν πάλι κάνει εμετό δεν δίνουμε και περιμένουμε λίγες ώρες να σταματήσουν.

Το διαιτολόγιο του παιδιού αυτές τις ώρες μπορεί να περιλαμβάνει ρύζι,κοτόπουλο βραστό,πατάτα βραστή,ζυμαρικά,ψωμί και βέβαια νερό. Αν όμως το παιδί εμφανίζει έντονο αίσθημα κόπωσης, υπνηλία, τρέμουλο και γενικά κακουχία,πρέπει να ελέγχεται γιατί μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία για ενδοφλέβια χορήγηση υγρών και ηλεκτρολυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν