Διάρροια στα παιδιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

  • Iatropedia
Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι για την υγεία του παιδιού σας μία ξαφνική κρίση διάρροιας και τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι τις παθαίνει πιο συχνά το καλοκαίρι;

Η αυξημένη θερμοκρασία του περιβάλλοντος του καλοκαιριού είναι ιδανικές γιά την ανάπτυξη μικροβίων στα τρόφιμα. Γι αυτό και οι διάροιες που παρουσιάζονται τώρα οφείλονται σε κατανάλωση μολυσμένων τροφών.

Επίσης η αλλαγή του τόπου διαμονής και η επαφή του παιδιού με μικρόβια τα οποία δεν έχει συνηθίσει μπορεί να συντελέσει στην εμφάνιση του προβλήματος αυτήν την εποχή.

Τα βασικά συμπτώματα είναι ο κοιλιακός πόνος,οι δύσοσμες, συχνές κενώσεις αλλά και ο υψηλός πυρετός που δεν αποκλείεται να εμφανιστεί.

Αν το παιδί δεν κάνει εμετούς πρέπει να χορηγηθούν νερό και ηλεκτρολύτες (ειδικά φακελάκια με άλατα που διαλύονται σε νερό ). Αν πάλι κάνει εμετό δεν δίνουμε και περιμένουμε λίγες ώρες να σταματήσουν.

Το διαιτολόγιο του παιδιού αυτές τις ώρες μπορεί να περιλαμβάνει ρύζι,κοτόπουλο βραστό,πατάτα βραστή,ζυμαρικά,ψωμί και βέβαια νερό. Αν όμως το παιδί εμφανίζει έντονο αίσθημα κόπωσης, υπνηλία, τρέμουλο και γενικά κακουχία,πρέπει να ελέγχεται γιατί μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία για ενδοφλέβια χορήγηση υγρών και ηλεκτρολυτών.