«Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» : Έργο αξίας  423.658,28 ευρώ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το Σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε με σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στην χώρα μας. Σήμερα στόχος είναι να αναβαθμίσουν και να εξοπλίσουν όλα τα Παιδιατρικά Τμήματα των νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας των νησιών. Η συνολική αξία του έργου από τον Νοέμβριο 2017 έως και τον Οκτώβριο 2018 ανήλθε στο ποσό των 423.658,28 ευρώ.

Δημιούργησαν και εξόπλισαν 9 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα παρακάτω νοσοκομεία:

Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο »ΑΤΤΙΚΟΝ»

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Γενικό Νοσοκομείο- Κ.Υ. Φιλιατών

Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “O Άγιος Γεώργιος”.

Εξόπλισαν με τα απαραίτητα μηχανήματα 8 Παιδιατρικές Κλινικές στα ακόλουθα νοσοκομεία:

Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο»

Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Γεννηματάς – Ο Άγιος Δημήτριος”

Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα”

»Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ανακαινίσαμε 1 Παιδιατρική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Εξοπλίσαμε 2 Παιδιατρικά Ιατρεία στα κάτωθι Κέντρα Υγείας:

Κέντρο Υγείας Παξών

Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης.

Επίσης προσέφεραν εξοπλισμό και μηχανήματα στα ακόλουθα νοσοκομεία:

Νοσοκομείο Παίδων »H Αγία Σοφία»

Νοσοκομείο »Παίδων Πεντέλης»

Αρεταίειο Νοσοκομείο

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου »Άγιος Διονύσιος»

Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”.

Επίσης:

Από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα χρηματοδότησαν 4 σεμινάρια A.P.L.S. (Advanced Pediatric Life Support). Πιο συγκεκριμένα, 2 σεμινάρια σε συνεργασία με την A.P.L.S. Crete στην Κρήτη και 2 σεμινάρια σε συνεργασία με την A.P.L.S. HELLAS στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν συνολικά 125 ιατροί.

Επίσης, χρηματοδότησαν τρία σεμινάρια P.L.S. (Pediatric Life Support) σε συνεργασία με την A.P.L.S. Crete στην Κρήτη, όπου συμμετείχαν συνολικά 70 ιατροί και νοσηλευτές.

Συγχρόνως, επειδή πιστεύουν ότι η πρόληψη παραμένει η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών, πραγματοποίησαν 44 παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων’’, τις οποίες παρακολούθησαν 3.196 παιδιά και 50 γονείς.

Άμεσοι Στόχοι

Η δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στα παρακάτω νοσοκομεία:

Γ.Ν. Κοζάνης
Γ.Ν. Γρεβενών
Γ.Ν. Κεφαλληνίας – ανακαίνιση ΤΕΠ
Γ.Ν. Κεφαλληνίας – εξοπλισμός ΤΕΠ
Γ.Ν. Τρίπολης.

Ο εξοπλισμός των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Παιδιατρικών Κλινικών και Ιατρείων των κάτωθι Νοσοκομείων:

Γ.Ν. Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου”
Γ.Ν. Έδεσσας
Γ.Ν. Αργολίδας – Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου
Γ.Ν. Άρτας
Γ.Ν. Κατερίνης
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας
Γ.Ν. – Κ.Υ. Καρπάθου
Γ.Ν. Καστοριάς
Γ.Ν. Χαλκίδας.

Η αγορά μηχανημάτων απαραίτητων για την κάλυψη ουσιαστικών και άμεσων αναγκών στα Παιδιατρικά Τμήματα των κάτωθι Νοσοκομείων:

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου »ΠΑΓΝΗ»

Γ.Ν. Χίου »Σκυλίτσειο»

Γ.Ν. Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα”.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος ‘’Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να διευρύνουν τις γνώσεις των στην αντιμετώπιση παιδικών τραυματισμών.

Η συνέχιση του προγράμματος ‘’Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων’’ με ομιλίες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.

Οι διακρίσεις

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ διακρίθηκε ως η ΜΚΟ της Χρονιάς στην κατηγορία Υγεία και Πρόληψη στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2018, που διοργάνωσε η Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Στις 14 Απριλίου 2018 ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Χρούσος, διευθυντής της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», και τα Μέλη της απένειμαν στο Σωματείο μας μία τιμητική πλακέτα για τη στήριξή μας στο έργο της Κλινικής. Η απονομή έλαβε χώρα στην Αίθουσα Θεάτρου Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού στα πλαίσια της 51ης Ετήσιας Θεραπευτικής Ενημέρωσης.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Σωματείο διακρίθηκε στο θεσμό των Healthcare Business Awards 2018 παραλαμβάνοντας το Silver Βραβείο για τη Δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών Παίδων και τον Εξοπλισμό των Παιδιατρικών Τμημάτων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με τα απαραίτητα μηχανήματα, στην κατηγορία ‘’Προσφορά στην υγεία από ΜΚΟ’’. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, στο Anais Club.

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης τιμήθηκε με το Bronze Βραβείο στην κατηγορία Health στον διαγωνισμό Mobile Excellence Awards 2018 για την καινοτόμο ψηφιακή υπηρεσία e-Προτεραιότητα, που εγκαταστάθηκε με τη συμβολή του Σωματείου μας.

Λίγα λόγια για το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” δημιουργήθηκε το 1998 από μία ομάδα Ιατρών και γονέων. Σκοπός του είναι η μείωση των παιδικών ατυχημάτων και η άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών.