Θεραπεία του «Δράκουλα»: Η νέα μόδα που σαρώνει και … ανανεώνει το δέρμα!

  • Iatropedia
Δράκουλα
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και το αδιάκοπο φλερτ με τον ήλιο και το νερό συνήθως η επιδερμίδα έχει μαυρίσει και, παρόλο που φαίνεται πιο όμορφη εξωτερικά, έχει ταλαιπωρηθεί και πολύ συχνά είναι αφυδατωμένη.

Για αυτόν τον λόγο οι ειδικοί επιστήμονες συστήνουν βαθιά ενυδάτωση με την επιστροφή στην πόλη, προκειμένου το πρόσωπο να ανανεωθεί σε βάθος και να ανακτήσει σταδιακά τη χαμένη του ισορροπία και λάμψη. Η θεραπεία του «Δράκουλα» είναι ένας από τους τρόπους που υπόσχεται να θρέψει την επιδερμίδα.

Η μέθοδος Dracula lift ή θεραπεία «βαμπίρ» είναι βασισμένη στο αίμα του ίδιου του λήπτη και επικεντρώνεται στα πολύτιμα συστατικά του, που είναι ικανά να χαρίσουν πλούσια τροφή στο δέρμα ως τις πιο εσωτερικές στοιβάδες.

Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών:

«Με το πέρασμα των ετών παρατηρούμε ελάττωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, της ποσότητας, δηλαδή, του λίπους και του όγκου των οστών στο πρόσωπο. Η ποιότητα της επιδερμίδας χάνει την ελαστικότητά της και η ακτινοβολία της μειώνεται. Τα οστά χάνουν όγκο συνήθως γύρω από τα μάτια, γύρω από την άνω και την κάτω γνάθο. Το πρόσωπο δείχνει πιο κουρασμένο, καθώς οι ιστοί χαλαρώνουν και σχηματίζονται ρυτίδες. Με τη νέα τεχνική Dracula Lift επιτυγχάνεται αύξηση της ελαστικότητας, παραγωγή κολλαγόνου και λάμψη σε όλα τα επίπεδα του προσώπου».

Θεραπεία του «Δράκουλα»: 9 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο trend

Ο κ. Γαϊτάνης απαντά στις εννέα πιο συχνές ερωτήσεις γύρω από την πρωτοποριακή θεραπεία, που εδώ και λίγα χρόνια έχει γίνει παγκόσμιο trend.

  1. Πώς γίνεται η εφαρμογή; Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό, η διαδικασία έχει ως εξής. Αρχικά ο ιατρός παίρνει λίγο αίμα και στη συνέχεια με μια ειδική επεξεργασία το φυγοκεντρίζει και διαχωρίζει το πλάσμα από τα υπόλοιπα συστατικά του, προκειμένου να επιλέξει το μέρος εκείνο, που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Στη συνέχεια, κατόπιν μιας ειδικής επεξεργασίας, το πλούσιο αυτό P.R.P. μείγμα εγχέεται σε διαφορετικά επίπεδα μέσα στο δέρμα, έτσι ώστε να επιτευχθεί ενεργοποίηση κοντά στις περιοχές των οστών, των μυών και του λίπους του προσώπου.
  2. Ποια η διαφορά από την αυτόλογη μέθοδο; Η αλήθεια είναι ότι η τεχνική Dracula Lift υπερτερεί σε σχέση με την απλή αυτόλογη μέθοδο αυξητικών παραγόντων, καθώς κατά τη διαδικασία της συλλέγονται περισσότερα και καλύτερης ποιότητας αιμοπετάλια, μας επισημαίνει ο κ. Γαϊτάνης. Στο γεγονός αυτό έχουν συμβάλλει, τόσο το μέγεθος των σωληναρίων, που χρησιμοποιούνται και είναι μεγαλύτερα, όσο και το είδος και ο τρόπος που πραγματοποιείται η φυγοκέντρηση, που γίνεται πιο εξειδικευμένη. Στην συγκεκριμένη μέθοδο η τεχνική λήψης και ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων είναι περισσότερο εξελιγμένη.
  3. Ποιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται; Στο επίπεδο του δέρματος επιτυγχάνεται λάμψη, αύξηση της ελαστικότητας και παραγωγή κολλαγόνου. Εκτός από την αντιγηραντική της δράση, η νέα αυτή θεραπεία βρίσκει εφαρμογές και στην αντιμετώπιση ουλών ακμής, αλλά και χειρουργικών ουλών. Τέλος η χρήση P.R.P. βοηθά στην ταχύτερη επούλωση πληγών και αθλητικών κακώσεων, όπως έχει φανεί από αρκετές πρόσφατες επιστημονικές μελέτες.
  4. Πού εφαρμόζεται; Η μέθοδος εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στα μάτια, στην ευαίσθητη περιοχή του λαιμού (σημείο που «προδίδει» την ηλικία) και στην περιοχή του ντεκολτέ. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί στο τριχωτό της κεφαλής, όταν υπάρχουν μαλλιά και οι τρίχες είναι αδύναμες, καθώς προσφέρει ενδυνάμωση.
  5. Κάθε πότε εφαρμόζεται; Όπως λέει ο ειδικός, μια με δυο φορές τον χρόνο είναι αρκετές.
  6. Σε ποιες ηλικίες συστήνεται; Η «θεραπεία του Δράκουλα» δρα προληπτικά ως μέτρο αντιγήρανσης, για τις ηλικίες από 30 έως 35 ετών, εάν γίνεται μια εφαρμογή τον χρόνο. Για τις ηλικίες άνω των 40 ετών η μέθοδος δρα θεραπευτικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνονται δύο θεραπείες τον χρόνο, σε συνδυασμό και με άλλες ενέσιμες θεραπείες, όπως είναι το μπότοξ και το υαλουρονικό οξύ. Επιπλέον η μέθοδος μπορεί να επιλεγεί και για άτομα ηλικίας 25 plus, όταν αυτά παρουσιάζουν προβλήματα ακμής (τόσο γυναίκες όσο και άνδρες).
  7. Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες; Μπορεί να παρουσιαστεί ένα ελαφρύ κοκκίνισμα στις περιοχές εφαρμογής, που διαρκεί από 12 έως 24 ώρες, ίσως και ελάχιστοι ήπιοι μώλωπες, ενώ ορισμένοι ασθενείς αναφέρουν ελαφρύ πονοκέφαλο για μερικές ώρες μετά. «Να τονίσουμε, όμως, ότι το P.R.P. έχει αντιμικροβιακή δράση και αυτό κάνει τη θεραπεία ιδιαίτερα ασφαλή, με πολύ μειωμένη την πιθανότητα μόλυνσης», υπογραμμίζει ο κ. Γαϊτάνης.
  8. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους; Τη συγκεκριμένη θεραπεία μπορούν να την κάνουν όλοι, εκτός από άτομα με σοβαρές αιματολογικές ασθένειες ή με δερματικές παθήσεις στο σημείο που θα γίνει η έγχυση. Σε κάθε περίπτωση ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να ενημερωθεί για το ιατρικό ιστορικό του ή της ενδιαφερόμενης πριν προτείνει οποιαδήποτε μέθοδο επεμβατική ή μη επεμβατική.
  9. Πόσο χρόνο διαρκεί η θεραπεία; Η διαδικασία διαρκεί συνήθως περίπου 45 λεπτά.