Τέλος στη κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αρκετές γυναίκες ταλαιπωρούνται από την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος, δεν είστε η μόνη. Δίαιτες, γυμναστική, στερήσεις και ακόμα δεν έχετε δει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε; Τώρα μπορείτε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος εύκολα και γρήγορα!  Δύο πολύ δραστικά μηχανήματα είναι στην διάθεση σας ώστε να πετύχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα! Αναφερόμαστε στο Accent και στο LPG.

γράφει ο Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός

Το Accent είναι ένα μηχάνημα ραδιοσυχνοτήτων (RF) με καταπληκτικά αποτελέσματα στο σώμα. Το μηχάνημα διαθέτει δύο κεφαλές (μονοπολική και διπολική κεφαλή). Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ατόμου χρησιμοποιούνται μία από τις δύο κεφαλές ή και οι δύο κεφαλές. Η μονοπολική κεφαλή παράγει θερμότητα, η οποία διεισδύει βαθιά στο δέρμα, συρρικνώνει το λιποκύτταρο και βελτιώνει την κυτταρίτιδα, ενώ η διπολική κεφαλή δρα πιο επιφανειακά στο δέρμα με αποτέλεσμα την άμεση σύσφιξη του δέρματος. Η θερμότητα που παράγεται κατά την διάρκεια της θεραπείας διεγείρει τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα τα κύτταρα να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

Το Accent εφαρμόζεται στα πόδια, στην κοιλιά, στα πλαϊνά της μέσης, τους γλουτούς και τα μπράτσα. Απαιτούνται 6 με 8 συνεδρίες. Η θεραπεία με το Accent είναι ευχάριστη, μη επεμβατική και ανώδυνη και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μας περιορίζει από τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Το Accent χαρίζει αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας διότι όπως αναφέραμε και παραπάνω διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει το κύτταρο μας πιο «νεανικό».  Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με την πάροδο του χρόνου το δέρμα σφίγγει ακόμα πιο πολύ, καθώς η παραγωγή κολλαγόνου συνεχίζεται.

LPG

Το LPG (Endermologie) είναι ένα μηχάνημα που στηρίζεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μηχανική δράση δυο κυλίνδρων οι οποίοι κινητοποιούν και μηχανοποιούν το δερματικό ιστό. Υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα που δουλεύονται ανάλογα με τον σωματότυπο και τις ανάγκες κάθε ατόμου. Το αποτέλεσμα της μεθόδου αυτής είναι ένα πιο αδύνατο και καλλίγραμμο σώμα, με απαλό και σφιχτό δέρμα.

Το LPG ενεργοποιεί και ανανεώνει τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και του δέρματος χαρίζοντας καταπληκτικά αποτελέσματα. Κατά την διάρκεια της θεραπείας αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, ενεργοποιώντας παράλληλα τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Επίσης αποβάλλονται οι τοξίνες και οι κατακρατήσεις που υπάρχουν στον οργανισμό και έτσι καταπολεμά το αίσθημα βάρους στα πόδια.

Αυτό το στάδιο της θεραπείας είναι πολύ σημαντικό για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα όσον αφορά την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος. Οι θεραπείες του LPG  ξεκινούν πάντα με τα πρωτόκολλα της αποτοξίνωσης και στην συνέχεια δουλεύονται τα πρωτόκολλα  της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, διότι είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν κατακρατήσεις στον οργανισμό ώστε να δουλευτεί «σωστά» η κυτταρίτιδα.

Το LPG μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα (γάμπες, μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, πλάτη, χέρια) ή να δουλευτεί τοπικά σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Έχει την ικανότητα να στοχεύει στα δύσκολα σημεία του σώματος όπως είναι η λιποζώνες και να μικραίνει τον όγκο του λιποκυττάρου στις περιοχές αυτές με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πόντοι. Επίσης καταπολεμά άμεσα την κυτταρίτιδα και λειάνει την όψη «φλοιού πορτοκαλιού», προσφέροντας δέρμα λείο και σφριγηλό. Συνήθως χρειάζονται 10-20 θεραπείες.

Το LPG μπορεί να συνδιαστεί με το Accent με σκοπό να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κατά τον συνδυασμό των δύο αυτών θεραπειών μπορεί να πραγματοποιείται μία εφαρμογή Accent κάθε 7-15 μέρες και στο μεσοδιάστημα να πραγματοποιούνται οι εφαρμογές LPG 2-3 φορές την εβδομάδα.  Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με μία σειρά από ενέσεις μεσοθεραπείας με πολυβιταμινούχα σκευάσματα τα οποία θα εντείνουν τη λιποδιάλυση.

Μια επίσκεψη από το ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού θα σας λύσει όλες τις απορίες. Ο γιατρός θα δει τις ανάγκες του σώματος σας και θα φτιάξει ένα πρόγραμμα σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος αποτελούν παρελθόν εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα!

  • Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών