Πρησμένα μάτια από τον ύπνο: 5 απλές λύσεις για να δώσετε τέλος

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
πρησμένα μάτια
Είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μας συμβαίνουν πολλές φορές όταν ξυπνάμε.

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να σηκωνόμαστε και να έχουμε πρησμένα μάτια. Κοιτάμε τον καθρέφτη, καθώς πλενόμαστε το πρωί, και σχεδόν δεν αναγνωρίζουμε το πρόσωπο στο είδωλο!

Αν η κανονική σας αντίδραση είναι απλά να το αφήνετε και να ελπίζετε ότι το πρήξιμο θα φύγει μετά από λίγο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι. Δείτε μερικούς από αυτούς:

1. Νερό

Γενικά πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να είναι καλύτερα ενυδατωμένος ο οργανισμός σας. Το πρωί, ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας, ή βάλτε λίγο πάγο σε μια πετσέτα και κρατήστε τη πάνω από τα μάτια σας για λίγη ώρα. Επίσης και το αλατόνερο κάνει καλή δουλειά. Βουτήξτε μερικά βαμβάκια σε αλατόνερο και βάλτε τα στα μάτια σας για μερικά λεπτά.

2. Σακουλάκια τσαγιού

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους συμβάλλουν πάρα πολύ στην μείωση του ερεθισμού στα πρησμένα μάτια το πρωί. Μπορείτε δύο φορές την ημέρα, για 10-15 λεπτά, να βάλετε χρησιμοποιημένα σακουλάκια πράσινου, ή μαύρου τσαγιού επάνω στα μάτια σας, αφότου προηγουμένως τα έχετε βάλει στο ψυγείο για να κρυώσουν.

3. Ασπράδι αυγού

Έχει την ιδιότητα να συσφίγγει το δέρμα, ειδικά σε μια ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή των ματιών. Χτυπήστε το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα και με ένα απαλό πανί απλώστε λίγη ποσότητα στα πρησμένα μάτια σας, ειδικά στο κάτω μέρος. Αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 15 λεπτά.

4. Φράουλες

Έχουν μεγάλες ποσότητες άλφα-υδροξέος, το οποίο μειώνει το πρήξιμο. Κόψτε μερικές φέτες και βάλτε τις στα μάτια σας για μερικά λεπτά.

5. Αλοιφή για αιμορροΐδες

Ναι, ακούγεται περίεργο, αλλά δουλεύει! Η αλοιφή για τις αιμορροΐδες έχει πολύ ισχυρές ιδιότητες μείωσης του πρηξίματος (…προφανώς!…). Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά της, ανακατέψτε τη με λίγη ενυδατική κρέμα. Προσοχή να μην πάει καθόλου αλοιφή μέσα στα μάτια σας!