Πώς επιβραδύνεται η καθημερινή γήρανση που οδηγεί σε σημάδια στην επιδερμίδα

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αφυδάτωση
Οι περισσότερες γυναίκες ξεκινούν το πρωΐ, πανέτοιμες για μια γεμάτη μέρα, με μια επιδερμίδα που δείχνει φρέσκια. Κατά το μεσημέρι, ωστόσο, χρειάζεται να φρεσκάρουν το μακιγιάζ τους, για να ζωντανέψουν το χρώμα της επιδερμίδας τους και να καλύψουν τα σημάδια του χρόνου που γίνονται πιο έντονα.

Το απόγευμα, αρχίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου «χαλαρώνουν» και οι ρυτίδες να γίνονται εντονότερες, επιβαρύνοντας την όψη της επιδερμίδας, όσο η μέρα φτάνει στο τέλος της. «Το πέρασμα των ωρών μέσα στην ημέρα αφήνει τα σημάδια του στο πρόσωπό μας» εξηγεί η Sophie Veyrat, εκ των επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης της Vichy.

Από το πρωΐ ως το βράδυ, η επιδερμίδα μας αλλάζει. Αποτελέσματα πρόσφατων κλινικών μελετών αποκαλύπτουν ότι η ποιότητα της επιδερμίδας φθίνει όσο προχωρά η ημέρα ως εξής:

  • Χαλάρωση του περιγράμματος για το 97% των γυναικών
  • Θαμπή επιδερμίδα για το 92% των γυναικών
  • Πιο έντονες ρινοπαρειακές πτυχώσεις για το 92% των γυναικών

Ρυτίδες και λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα για το 82% των γυναικών. Συνοπτικά, η επιδερμίδα μας χάνει την ελαστικότητά της, ο χρωματικός τόνος αλλάζει  και οι ρυτίδες και λεπτές γραμμές βαθαίνουν.

Πώς μπορείτε να επιβραδύνετε αυτήν την καθημερινή γήρανση η οποία σταδιακά, με το πέρασμα του χρόνου, οδηγεί σε μόνιμα σημάδια γήρανσης; Σύμφωνα με τη Sophie Veyrat, η λύση βρίσκεται στην «ενίσχυση της ανθεκτικότητας της επιδερμίδας απέναντι στις καθημερινές πιέσεις και «επιθέσεις» που δέχεται μέσα στην ημέρα. Στόχος: να μπορέσει να καταπολεμήσει σταδιακά, τα σημάδια του χρόνου».

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστούν τα διάφορα αυτά συμπτώματα, μέσα στη μέρα, είναι να συνδυάσουμε τρία στοιχεία που ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Δείτε τι συστήνει η Sophie Veyrat:

Για ορατό αποτέλεσμα στη στιγμή, μόλις σηκωθείτε, εφαρμόστε μια αγωγή οπτικής διόρθωσης που θα καμουφλάρει τις ατέλειες και θα προσφέρει βελούδινη υφή στην επιδερμίδα σας.

Για επιδερμίδα που διατηρεί τη νεανική της ακτινοβολία από το πρωΐ ως το βράδυ, αναζητήστε ενεργά συστατικά τα οποία να δρουν «χαραλωτικά» στην επιδερμίδα και έτσι να καταπολεμούν τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες που εμφανίζονται στη διάρκεια της ημέρας. Συνδυάστε μαζί και άλλα ενεργά συστατικά, γνωστά για την ικανότητά τους να διεγείρουν και αποσυμφορούν την μικροκυκλοφορία της επιδερμίδα, αλλά και να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα όπως μαύροι κύκλοι, σακούλες κάτω από τα μάτια και την απώλεια λάμψης.

Σαν αποτέλεσμα, η επιδερμίδα σας θα δείχνει περισσότερο τονωμένη και δροσερή,ακόμα κι έπειτα από μια απαιτητική μέρα.

Μακροπρόθεσμα, ο συνδυασμός ενός αντιοξειδωτικού συστατικού με ένα ενεργό συστατικό που μπορεί να αυξήσει το πάχος της επιδερμίδας,  θα σας προσφέρει διπλό όφελος. Αυτός ο μαγικός συνδυασμός, όχι μόνο θα φωτίσει μια θαμπή επιδερμίδα και θα τη βοηθήσει να δείχνει λαμπερή, αλλά θα μπορέσει να ενισχύσει τη δομή της επιδερμίδας σας και να διορθώσει τα συμπτώματα της γήρανσης που μακροπρόθεσμα έχουν την τάση να γίνουν μόνιμα.