Ολοένα περισσότεροι νέοι κάνουν τις ίδιες αισθητικές θεραπείες με την Ariana Grande

  • Ρούλα Τσουλέα
Grande
Από τους ασθενείς που απευθύνονται για ενέσιμες θεραπείες στους πλαστικούς, πάνω από 1 στους 4 είναι νέοι.

Σε μία σπάνια (για διασημότητα) παραδοχή που αφορά την εμφάνισή της προχώρησε η νεαρή τραγουδίστρια και ηθοποιός Ariana Grande. Μιλώντας σε βίντεο της αμερικανικής Vogue αποκάλυψε ότι επί σειρά ετών έκανε fillers στα χείλη της και εγχύσεις μπότοξ. Πριν από λίγα χρόνια, όμως, αποφάσισε να τα διακόψει – προσωρινά, τουλάχιστον.

Η Grande ανήκει σε έναν αυξανόμενο αριθμό νέων ανθρώπων οι οποίοι προβαίνουν σε αισθητικές θεραπείες. Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου (AAFPRS), το 27% των ασθενών που έκαναν μπότοξ το 2022 ήταν νέοι 34 ετών και κάτω. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2015 ήταν μόλις 6%.

Επιπλέον, το 75% των συμμετεχόντων πλαστικών χειρουργών ανέφεραν ότι αυξάνονται διαρκώς οι 20άρηδες ασθενείς τους που ζητούν αισθητικές επεμβάσεις ή ενέσιμες θεραπείες. Μάλιστα η αύξηση αυτή ως φαίνεται γίνεται τάση, διότι το ίδιο είχαν αναφέρει σε ανάλογη έρευνα του 2021.

«Ήταν μεταμφίεση»

Η Ariana Grande είναι σήμερα 30 ετών. Ουσιαστικά έχει μεγαλώσει μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας. Η  σταδιοδρομία της άρχισε το 2008, όταν ήταν ακόμα 15 ετών.

Όπως εξηγεί στο βίντεο, ενώ εφαρμόζει το μέικ απ της, συχνά χρησιμοποιούσε εξτένσιονς και χοντρό eyeliner «ως μεταμφίεση ή κάτι για να κρυφτώ πίσω του». Καθώς μεγάλωνε, όμως, συνειδητοποίησε ότι πλέον δεν της άρεσε να είναι αυτό το κίνητρό της.


Με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιούσε και τις αισθητικές θεραπείες. «Έχω κάνει ένα τόνο filler στα χείλη μου στο πέρασμα του χρόνου. Και μπότοξ», λέει. «Για πολύ καιρό, η ομορφιά ήταν το μέσον για να κρυφτώ. Τώρα αισθάνομαι ότι ίσως δεν είναι», λέει.

Όπως εξηγεί, πλέον θέλει να βλέπει στο πρόσωπό της «τις γραμμές του κλάματος και τις γραμμές του γέλιου, που με τόσο κόπο έχω κερδίσει».

Και προσθέτει: «Ελπίζω οι γραμμές του γέλιου να βαθαίνουν ολοένα περισσότερο και να γελάω ολοένα περισσότερο. Το να μεγαλώνεις μπορεί να είναι τόσο όμορφο πράγμα».

Η Grande λέει ακόμα πως έπαψε να κάνει ενέσιμα το 2018. Θα είναι άραγε για πάντα; Δεν ξέρει. Αφήνει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει λίφτινγκ μετά από καμιά 10αριά χρόνια.

Φωτογραφία: iStock