Ο όγκος και η ηλικία δεν καθορίζουν την ομορφιά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η νόρμα, στον κόσμο της μόδας, εξακολουθεί να καθορίζεται από έναν πολύ στενό ορισμό τού τι είναι όμορφο. Τόσο στενό, όσο κι ένας «στενός κορσές» για τη γυναίκα που παρακολουθεί τη μόδα. Αυτές τις αντιλήψεις – που, πλέον, αγγίζουν τα όρια της προκατάληψης – αμφισβήτησαν, πέρυσι, τα μοντέλα Τσάρλι Χάουαρντ (Charli Howard) και Κλεμαντίν Ντεσό (Clémentine Desseaux) με το «All Woman Project».

«Πιστεύουμε ότι ο όγκος, η ηλικία, το χρώμα δεν μας περιορίζουν ως μοντέλα και ως γυναίκες. Πιστεύουμε ότι όλοι οι σωματότυποι, όλες οι ηλικίες και όλες οι εθνικότητες αξίζει να αντιπροσωπεύονται στη μόδα και στα μέσα ενημέρωσης, βοηθώντας τα κορίτσια σε όλον τον κόσμο να αισθάνονται θετικά και να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ανεξάρτητα της εμφάνισής τους και του όποιου “ελαττώματος” νομίζουν ότι έχουν. Λατρεύουμε μια όχι ρετουσαρισμένη, όμορφη γυναίκα!» δηλώνουν, ως μανιφέστο, στην ιστοσελίδα του «All Woman Project».

Μετά το πρώτο portfolio πέρυσι, στις 31 του περασμένου Ιανουαρίου παρουσίασαν δεύτερη σειρά φωτογραφιών. Η αντίδραση της βιομηχανίας της μόδας υπήρξε θετική. «Μας εξέπληξε το πόσο θετικά εξέλαβαν όλο αυτό» δήλωσε η Χάουαρντ. «Δεν θέλαμε να υπονοήσουμε ότι αυτό που κάνουν στη μόδα είναι λάθος. Απλά, θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που είναι αντιπροσωπευτικό των γυναικών που αγοράζουν μόδα, και το οποίο εξακολουθεί να είναι αισθητικά ευχάριστο και φιλόδοξο» εξήγησε.

Αλλά και εκτός του κόσμου της μόδας, η ανταπόκριση ήταν ανέλπιστα υποστηρικτική των προσπαθειών των δύο μοντέλων. «Μας κατακλύζουν ακόμη με μηνύματα. Γυναίκες απ’ όλον τον κόσμο, που λένε ότι τους έχουμε βοηθήσει με το θέμα της εμπιστοσύνης στον εαυτό τους, ή ότι τους έχουμε βοηθήσει να αγκαλιάσουν τα “ελαττώματα” που, πριν, μισούσαν» χαμογέλασε, ευχαριστημένη η Τσάρλι Χάουαρντ.

 

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν