Νέα μεγάλη έρευνα με ελληνική συμμετοχή: Θέμα DNA η εμμηνόπαυση

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
εμμηνόπαυση
Πριν από μερικές εβδομάδες, έγινε γνωστό παγκοσμίως, ότι κομμάτια του DNA ελέγχουν εν μέρει το πότε μια γυναίκα θα περάσει στην εμμηνόπαυση. Συγκεκριμένα, στην μεγάλη έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Genetics, επιστήμονες από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Μ. Βρετανίας εντόπισαν γονίδια που εμπλέκονται στο πώς το σώμα “αυτοεπισκευάζεται”, όταν χρειαστεί. Τελικά τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες μεθόδους και εξετάσεις γονιμότητας ή/και εμμηνόπαυσης, ή να οδηγήσουν σε νέα φάρμακα.

Οι ερευνητές επισήμαναν ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι σημαντικά για εκείνες τις γυναίκες, που διατρέχουν κίνδυνο πρόωρης εμμηνόπαυσης. Οι περισσότερες γυναίκες περνούν στην εμμηνόπαυση κάπου μεταξύ 40 και 60 ετών. Ωστόσο, το πώς ο κάθε οργανισμός ορίζει και ελέγχει αυτό το “χρονοδιάγραμμα” δεν είναι απολύτως σαφές.

Ορμόνη νεότητας DHEA: Νέες έρευνες για τη διατήρηση της νεότητας

Μετά από 14 χρόνια εκτενούς έρευνας, τα επιστημονικά εργαστήρια Vichy, εστίασαν τις μελέτες τους στην DHEA (ή Διϋδροεπιανδροστερόνη), γνωστή και ως ορμόνη νεότητας.

Η ορμόνη αυτή παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό στην ηλικία των 7 ετών και φτάνει στην μέγιστη τιμή της στην ηλικία των 25 ετών. Στη συνέχεια αρχίζει και φθίνει μέχρι την εμμηνόπαυση, οπότε και χάνεται το μεγαλύτερο μέρος της.

Σύμφωνα με τον Δρ. Χρήστο Ζουμπούλη, Διευθυντή στα Τμήματα Δερματολογίας, Αφροδισιολογίας, Αλλεργιολογίας και Ανοσολογίας του Ιατρικού Κέντρου Dessau της Γερμανίας, η  DHEA είναι μία προ-ορμόνη που μπορεί και μεταβολίζεται σε ενεργές ορμόνες και πιο συγκεκριμένα σε τεστοστερόνη και οιστρογόνα και έχει τη δυνατότητα να διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και την παραγωγή σμήγματος συνεισφέροντας στη διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας.

Με την μελέτη της ορμόνης DHEA, δημιουργήθηκε η νέα Neovadiol.

Η εξειδικευμένη φροντίδα για τις ανάγκες των γυναικών στην εμμηνόπαυση που περιέχει ένα Σύμπλοκο Αναπλήρωσης, που μιμείται τη δράση της συγκεκριμένης ορμόνης, επηρεάζοντας όλους τους σημαντικούς δείκτες νεότητας της επιδερμίδας.

Το Σύμπλοκο αναπλήρωσης αποτελείται από πέντε δραστικά συστατικά (Υαλουρονικό Οξύ+ Hydrovance+ Hepes+ Hedione+ Proxylane) που συνδυάζονται με Ιαματικό νερό της Vichy.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

-Οι στιβάδες της επιδερμίδας ξαναβρίσκουν την πυκνότητα και την ελαστικότητά τους
-Το περίγραμμα του προσώπου αναπλάθεται
-Η χαλάρωση μειώνεται
-Η λάμψη και η ομοιογένεια της επιδερμίδας αποκαθίστανται

εμμηνόπαυση

Η ηλικία της εμμηνόπαυσης επηρεάζεται εξίσου τόσο από γενετικούς, όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες (τρόπος ζωής, έκθεση σε τοξικές ουσίες κ.α.). Οι πρόσφατες έρευνες από τη Vichy, σχετικά με την ορμόνη νεότητας DHEA και τα οφέλη της στην επιδερμίδα, έχουν οδηγήσει σε μία νέα εποχή όπου η νεότητα θα παρατείνεται.