Μοντέλο με σπάνια γενετική ασθένεια σπάει τα ταμπού στην μόδα – Από τι πάσχει και τι δηλώνει [pics,vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
μοντέλο
Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων φίλοι και άνθρωποι της βιομηχανίας της μόδας, αμφισβήτησαν την δυνατότητα της Melanie Gaydos να σπάσει το τυπικό πρότυπο του μοντέλου και να πετύχει στον χώρο της μόδας και του μόντελινγκ. Εκείνη ποτέ δεν τους άκουσε. Ποτέ δεν πτοήθηκε.

Η 28χρονη Melanie γεννήθηκε με εξωδερμική δυσπλασία, μια σπάνια γενετική διαταραχή που εμπόδισε το σώμα της από την πλήρη ανάπτυξή του, όσο ήταν ακόμα έμβρυο μέσα στην μήτρα της μητέρας της. Η Gaydos δεν έχει τρίχες, τα περισσότερα δόντια, νύχια και οποιοδήποτε μαλακό οστό ή ιστό.

μοντέλο

Η ίδια λέει ότι ήταν πάντα «πολύ ντροπαλή», μεγαλώνοντας, αλλά όχι για το πώς φαινόταν. «Το να είμαι αποκομμένη από οποιαδήποτε κατάσταση που βασίζεται στην κρίση, όπως δραστηριότητες σχολικής ή ομαδικής αλληλεπίδρασης, ποτέ δεν με ενοχλούσε. Χρειάστηκαν λίγα χρόνια για να καταλάβω γιατί άλλοι άνθρωποι με αντιμετώπιζαν διαφορετικά ή αντιδρούσαν και μόνο στην παρουσία μου από περιέργεια, ή φόβο».

μοντέλο

Ως παιδί, η Gaydos ασχολήθηκε με τον χορό και της άρεσε πολύ να συμμετέχει σε παραστάσεις, αλλά δεν ήταν σίγουρη για καριέρα στο μόντελινγκ.

μοντέλο

«Το να γίνω μοντέλο ήταν ένα είδος ταμπού για μένα επειδή, αν και είχα το σώμα δεν είχα το πρόσωπο. Αλλά η γιαγιά μου με ενθάρρυνε πάντα να περπατάω με καμάρι, να είμαι ισχυρή και να αγκαλιάσω τη θηλυκότητά μου».

Ως φοιτήτρια Τέχνης στη Νέα Υόρκη το 2011, η Gaydos αποφάσισε ότι ήταν έτοιμη να κάνει το άλμα και να δοκιμάσει το μόντελινγκ, παρά τις επιφυλάξεις από τους γύρω της για το αν μπορούσε όντως να γίνει μοντέλο.

μοντέλο

«Ήξερα ότι με την ατομική αίσθηση του εαυτού μου και της καλλιτεχνικής μου όρασης θα ήμουν σε θέση να προχωρήσω μακριά και να είμαι επιτυχημένη στην καριέρα μου».

Η Gaydos έχει συνεργαστεί με πολλούς φωτογράφους στην καριέρα της ως μοντέλο μέχρι στιγμής, αλλά λέει ότι αυτό «είναι ακόμα μόνο η αρχή» και ελπίζει να αλλάξει τις απόψεις των ανθρώπων προς πιο ιδιαίτερα και μοναδικά μοντέλα, όπως η ίδια.

μοντέλο

«Οι γυναίκες μπορούν να είναι όποια και οτιδήποτε θέλουν ανεξάρτητα από την κατάσταση και αυτή είναι η πιο όμορφη δυνατότητα. Ο κόσμος δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται να είναι και, ως άτομα, έχουμε απεριόριστες ευκαιρίες και δυνατότητες. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε και να δράσουμε για αυτό που θέλουμε».

http://people.com