Η ομορφιά και ευεξία περνούν αδιαμφισβήτητα μέσα από την λήψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ιδέα ότι υπάρχει μία "μαγική συνταγή", η οποία συμβάλλει στην μακροβιότητα και την ποιότητα της ζωής μας είναι δελεαστική και σαγηνευτική! Αυτό προσπαθούν να μετουσιώσουν επιστήμονες στη Τσεχία συνδυάζοντας σε συμπληρώματα διατροφής όλη τη σοφία της φύσης για αντιγήρανση, ευεξία, πρόληψη ασθενειών και ομορφιά! 

Πρόκειται για μια εξελιγμένη και έξυπνη στρατηγική μακροζωίας, το «κάτι διαφορετικό» που μπορεί να προστατέψει τις σωματικές και πνευματικές μας λειτουργίες από τις φθορές που προκαλεί ο χρόνος.

Είναι γνωστό ότι δεν γερνάμε όλοι με τον ίδιο ρυθμό ούτε με τον ίδιο τρόπο, καθώς η γενετική προδιάθεση του κάθε ανθρώπου, το περιβάλλον στο οποίο διαβιώνει και το lifestyle του, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία της γήρανσής του.

Η ευζωία, η μακροζωία και η διασφάλιση της ποιότητας της ζωής είναι μια εξατομικευμένη υπόθεση. Είναι μια διαδικασία προσαρμοσμένη στους ρυθμούς και στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι η τακτική άσκηση και η υγιεινή διατροφή αποτελούν ισχυρές ασπίδες προστασίας από τις «επιθέσεις» του χρόνου και συμβάλλουν σημαντικά στη μακροζωία. Είναι όμως αρκετά;

Η απάντηση είναι «ΟΧΙ»!

Γιατί είναι αδύνατον να γνωρίζουμε με ακρίβεια και να καταναλώνουμε καθημερινά τις επαρκείς ποσότητες τροφών που να περιλαμβάνουν τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και  ιχνοστοιχεία, τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός μας για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ακόμη και στην περίπτωση που κατείχαμε αυτή τη γνώση ή μπορούσαμε να υιοθετήσουμε καθημερινά μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αντιφλεγμονώδης και αναγεννητικές τροφές, με το μαγείρεμα θα είχαμε σημαντική απώλεια θρεπτικών των συστατικών.

Πώς μπορούμε λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι σε καθημερινή βάση θα τροφοδοτούμε τον οργανισμό μας με όλα τα συστατικά που χρειάζεται σε επαρκείς ποσότητες και σωστούς συνδυασμούς;

Με ένα έξυπνο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, με ενεργά θρεπτικά συστατικά στους ιδανικούς συνδυασμούς και στις σωστές αναλογίες που απαιτεί η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας, η θωράκισή του και η ευεξία του.

Η ΥΓΕΙΑ, η ΕΥΕΞΙΑ, η ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ και η ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ αποτελούν το τετράπτυχο της φιλοσοφίας των νέων προϊόντων.

Η δράση και τα αποτελέσματα της μηνιαίας συσκευασίας μπορούν να περιγραφούν ως εξής:

Μετά την 1η εβδομάδα

Αύξηση της σωματικής ενέργειας, βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών και της όψης του δέρματος.

Την πρώτη εβδομάδα πρόσληψης παρατηρείται αύξηση της μυϊκής δύναμης και της ενέργειας, βελτίωση στις λειτουργίες της μνήμης, της επεξεργασίας δεδομένων, της σύλληψης νέων ιδεών και της ενσυνείδητης δράσης. Επίσης παρατηρείται βελτίωση της ποιότητας του δέρματος εσωτερικά και εξωτερικά, με ορατή ανάκτηση της ελαστικότητας και της λάμψης του.

Μετά την 2η εβδομάδα

Ενδυνάμωση οργανικών λειτουργιών, βελτίωση της σωματικής ευεξίας, καλύτερη πνευματική και ψυχική κατάσταση.

Στην δεύτερη εβδομάδα πρόσληψης επιτυγχάνεται μείωση των επιπέδων χοληστερόλης (LDL ) και τριγλυκεριδίων, αύξηση της σωματικής και πνευματικής αντοχής, ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, και βελτίωση της ψυχικής διάθεσης. Έχει αρχίσει η αποκατάσταση φθορών του DNA.

Μετά την 3η εβδομάδα

Επίτευξη της ισορροπημένης και αρμονικής λειτουργίας του οργανισμού.

Την τρίτη εβδομάδα πρόσληψης επέρχεται η εξισορρόπηση και η αρμονία της λειτουργίας όλων των συστημάτων του οργανισμού, γεγονός που ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο την ανοσολογία του- ολοκληρώνεται η θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μονιμοποιείται η αίσθηση ενέργειας. Οι ικανότητες συγκέντρωσης, διαύγειας της σκέψης και απομνημόνευσης βελτιώνονται θεαματικά, η καλή ψυχική διάθεση απογειώνεται και η λίμπιντο μέρα με τη μέρα κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή της.

Μετά την 4η εβδομάδα

Βελτίωση όλων των δεικτών υγείας, βελτίωση των σωματικών και πνευματικών επιδόσεων, έντονο αίσθημα σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Την τέταρτη εβδομάδα πρόσληψης αυξάνονται και μονιμοποιούνται όλες οι θετικές μεταβολές που έχουν επέλθει στο σωματικό, νοητικό και ψυχικό επίπεδο από την πρώτη μέρα της πρόσληψης μέχρι την τριακοστή. Εκτός από το ευεργετικό αίσθημα του «λειτουργώ σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου με άνεση και αποτελεσματικότητα» όλοι οι δείκτες υγείας αγγίζουν τα φυσιολογικά τους όρια.

H Εταιρεία PHENOMENO με έδρα την Πράγα, ασχολείται με την έρευνα, την ανάπτυξη και τις εξαγωγές υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής, προϊόντων βιοτεχνολογίας και γενικότερα προϊόντων που συμβάλλουν στον τομέα της υγείας. Οι ερευνητές της Εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια ταξιδεύουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο ανακαλύπτοντας «θαυματουργά» βότανα σε κάθε σημείο του πλανήτη – Αφρική, Ιμαλάια, Καύκασος Δάση του Αμαζονίου, Νησιά του Ινδικού Ωκεανού.

Όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά την παρουσίαση του προϊόντος ο Αλκιβιάδης Σταϊκούρας, Εμπορικός Διευθυντής της Εταιρείας PHENOMENO στην Ελλάδα « είναι ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής, ο τέλειος συνδυασμός φυσικών εκχυλισμάτων, αμινοξέων και βιταμινών, μια θεραπεία μακροζωίας, που σκοπεύει να βελτιστοποιήσει την υγεία, να επιμηκύνει το προσδόκιμο ζωής και να φέρει τη ζωτικότητα πίσω στη ζωή μας. Εάν η γήρανση είναι η μείωση της αποδοτικότητας των λειτουργιών του σώματος, τότε αυτό μπορεί να αντισταθμίσει τη διαδικασία της γήρανσης, αντιστρέφοντας τη ζημιά που προξενεί το πέρασμα του χρόνου, επαναφέρνοντας το σώμα μας σε πλήρη λειτουργική ικανότητα… Η φόρμουλα της LONGAVITE αποτελείται από 34 ενεργά συστατικά, όλα πρωτογενή φυτικά εκχυλίσματα, αμινοξέα και βιταμίνες πολύτιμα στον ανθρώπινο οργανισμό. Ακούγεται απλό, ή μάλλον το έχουμε κατασκευάσει να είναι απλό και εύκολο στη χρήση, αλλά κατ’ ουσίαν είναι σαν κάποιος να έπαιρνε την ημέρα και κάθε ημέρα πάνω 30 διαφορετικά συμπληρώματα διατροφής από το φαρμακείο της φύσης, και αυτό σε συγκεκριμένο συνδυασμό και συγκεκριμένη δοσολογία διαφορετικών ενεργών συστατικών ανά ημέρα».

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε η κυρία Εμμανουέλα Φωτεινού, Βιολόγος Msc-Κλινική Βιοχημικός, Σύμβουλος Ευεξίας, η οποία υπογράμμισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει η διατροφή στην υγεία, ευεξία και μακροζωϊα του ανθρώπου, δίνοντας έμφαση στα βότανα που διαθέτουν ανοσοποιητικές, αντιφλεγμονώδεις και ιαματικές ιδιότητες.

Ειδικότερα αναφερόμενη στη σύσταση του νέου προϊόντος είπε χαρακτηριστικά :

Όλα τα συστατικά του ενισχύουν τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό ώστε να υπάρξει άμεση και ταχεία επούλωση των γερασμένων ιστών, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλή αντιφλεγμονώδη δράση ώστε να υπάρξει κυτταροπροστασία σε βάθος χρόνου.

Τα ενεργά συστατικά του ενισχύουν την μιτοχονδριακή λειτουργία των κυττάρων και απελευθερώνουν σημαντικά επίπεδα ενέργειας που θα γίνουν ορατά από τις πρώτες ημέρες της χρήσης του. Παράλληλα μέσω των θρεπτικών στοιχείων που εμπεριέχει προκαλεί πτώση των επιπέδων ζαχάρου στο αίμα με ταυτόχρονη πτώση των λιπιδίων, γεγονός το οποίο βοηθάει τα αγγεία και τους απομακρυσμένους ιστούς να θραφούν καλύτερα και να αναγεννηθούν».

Για τον δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό παράγοντα μακροζωίας, την ψυχική μας υγεία μίλησε η ψυχοθεραπεύτρια κυρία Μάρβα Σκαρμέα:

«Η ψυχική υγεία ταυτίζεται με τη δραστηριότητα και τη λειτουργικότητα καθώς αυτές αποδεικνύουν τη φυσική νοητική ικανότητα και αποτελεί προϋπόθεση για την ποιότητα της ζωής μας. Για δεκαετίες, οι ειδικοί ψυχικής υγείας αντιμετωπίζονταν με επιφύλαξη από το κοινό και τον ιατρικό κόσμο όταν υποστήριζαν την επουλωτική δράση της θετικής σκέψης και στάσης ζωής , εν γένει…

Ώσπου η 30ετής έρευνα της σχολής ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Ζυρίχης, με επικεφαλής το Ντέιβιντ Φέε, που ξεκίνησε το 1970 με δείγμα 8000 εθελοντών, έδωσε τις πρώτες αξιόπιστες μετρήσεις. Από τότε πλήθος ερευνών το αποδεικνύουν ξανά και ξανά και ενισχύουν τις θεραπευτικές μεθόδους με νέα ευρήματα. Συγκεκριμένα, η πιο πάνω έρευνα κατέδειξε ότι αν δηλώνουμε/ βιώνουμε ότι είμαστε καλά, τότε έχουμε σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να είμαστε.

Αυτό συμβαίνει άσχετα από άλλους παράγοντες (κάπνισμα, πίεση, χρόνιες ασθένειες) που δρουν αρνητικά στη μακροζωία. Οι 8000 συμμετέχοντες ζητήθηκε να αυτοαξιολογήσουν το επίπεδο της υγείας τους, ενώ ταυτόχρονα υποβλήθηκαν σε ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις. 30 χρόνια αργότερα, τα αποτελέσματα  μαρτυρούν ότι οι άνθρωποι που θεωρούν ότι η υγεία τους είναι πολύ καλή, δείχνει να διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τους βοηθούν να διατηρούν σε καλό επίπεδο την υγεία τους, ή και να την βελτιώνουν. Αυτά , είναι κυρίως, η θετική στάση για τη ζωή, η αισιόδοξη ματιά στα πράγματα κι ένα άνω του μετρίου επίπεδο ικανοποίησης από τη ζωή…».

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε η δημοσιογράφος-συγγραφέας  Άννα Μαρία Παπίρη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν