Χαλάρωση και τοπικό λίπος στα μπράτσα: Δείτε πώς να απαλλαγείτε

  • Γιάννα Σουλάκη
μπράτσα
Η έλλειψη σωματικής άσκησης, η ηλικία, αλλά και οι συχνές αυξομειώσεις του σωματικού βάρους είναι οι κύριοι λόγοι για την εμφάνισή της χαλάρωσης και του τοπικού λίπους στα μπράτσα.

Η χαλάρωση και το τοπικό λίπος στα μπράτσα είναι από τα πιο συχνά προβλήματα στο σώμα μίας γυναίκας, που, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, δύσκολα κρύβονται.  Διότι ακόμη κι αν κάποιες γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας ασκούνται τακτικά, γεγονός είναι ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν τα σφιχτά και τονωμένα μπράτσα, που είχαν όταν ήταν νεότερες.

Οι δυνατοί μύες παραμένουν «κρυμμένοι» κάτω από στρώματα επίμονου και ανθεκτικού στην άσκηση λίπους κι έτσι τη λύση μπορεί να δώσουν μόνο οι σύγχρονες θεραπείες ομορφιάς, όπως εξηγεί o πλαστικός χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου κ. Απόστολος Γαϊτάνης.

Ο κύριος Γαϊτάνης αναλύει τους τρεις τρόπους, με τους οποίους διορθώνεται το πρόβλημα της χαλάρωσης των μπράτσων.

Χαλαρά μπράτσα: Τι είναι η μέθοδος Arm Tite

Είναι η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, που υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα. H νέα τεχνολογία Arm Tite αποτελεί μια σύγχρονη λύση για τους ασθενείς, που θέλουν να απαλλαγούν από τη χαλάρωση στα μπράτσα, χωρίς, όμως, μεγάλες ουλές. «Εφαρμόζεται σε περιπτώσεις, που δεν υπάρχει έντονη χαλάρωση και ουσιαστικά είναι λιποαναρρόφηση, αλλά με την βοήθεια ραδιοσυχνοτήτων RF», διασαφηνίζει ο πλαστικός χειρουργός.

Ειδικότερα το ArmTite είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, με σημαντικά ελάχιστη ουλή στο δέρμα και μειωμένο χρόνο αποθεραπείας. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων, με την οποία εξασφαλίζεται θερμική λύση του υποδόριου λίπους, με ταυτόχρονη σύσφιξη του συνδετικού ιστού. Το περιττό λίπος με τη μέθοδο αυτή λιώνει και αποβάλλεται μέσω μια μικροσκοπικής τομής, η οποία γίνεται σε ένα σημείο, που δεν είναι εμφανές. Η αναρρόφηση του λίπους γίνεται σχεδόν ατραυματικά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται και ο μετεγχειρητικός πόνος, οι μώλωπες, τα οιδήματα, αλλά και η διάρκεια της ανάρρωσης.

Σύμφωνα με τον γιατρό, το περιττό λίπος εξαφανίζεται και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται σύσφιξη στο δέρμα. Η θεραπεία μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία με ή χωρίς μέθη. Κατάλληλοι υποψήφιοι είναι άνδρες και γυναίκες, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη χαλάρωση και το περιττό λίπος στα μπράτσα τους.

Λιποαναρρόφηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και με την κλασική μέθοδο της λιποαναρρόφησης δημιουργείται μια μορφή σύσφιξης στο δέρμα, γιατί από τη φύση του το δέρμα έχει την δυνατότητα, μετά την αφαίρεση του λίπους, να συρρικνώνεται και να «μαζεύει». Χάρη στις ραδιοσυχνότητες, όμως, επιτυγχάνεται πιο έντονη σύσφιξη.

Η διάρκεια της λιποαναρρόφησης, με τη βοήθεια ραδιοσυχνοτήτων RF, είναι παρόμοια με εκείνη της κλασικής μεθόδου λιποαναρρόφησης και ο χρόνος αποθεραπείας μικρότερος από 3-7 μέρες.

Βραχιονοπλαστική

Βραχιονοπλαστική με μικρή τομή στην περιοχή της μασχάλης. Όταν η χαλάρωση είναι σημαντική, η λιποαναρρόφηση δεν μπορεί να βοηθήσει και χρειάζεται να συνδυαστεί με αφαίρεση δέρματος. Η αφαίρεση μπορεί να γίνει με μικρή τομή, που κρύβεται στη μασχάλη. Αφαιρείται τόση ποσότητα δέρματος και λίπους, ώστε να επιτευχθεί η ανόρθωση των μπράτσων και να δοθεί το επιθυμητό σχήμα. Η επούλωση γίνεται σε μία εβδομάδα και ο ασθενής φοράει έναν πιεστικό επίδεσμο για χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων – συνιστάται άδεια από την εργασία για μία εβδομάδα. Η επιστροφή σε όλες τις προηγούμενες δραστηριότητες γίνεται σταδιακά, δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση. Μετά την πλαστική στους βραχίονες υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης ελαφρού πρηξίματος στα άκρα, καθώς και ήπιο μελάνιασμα, τα οποία θα υποχωρήσουν σταδιακά μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας.

Μη επεμβατική θεραπεία

Ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη. Υπάρχουν περιπτώσεις, που η χαλάρωση στα μπράτσα δεν είναι πάρα πολύ έντονη, οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί η μη επεμβατική θεραπεία σύσφιξης με ραδιοσυχνότητες.

«Η μέθοδος αυτή, με την τεχνολογία που προσφέρουν οι ραδιοσυχνότητες στα μπράτσα, είναι μία πολύ αποτελεσματική λύση. Με τη χρήση ειδικής κεφαλής διαχέεται στους ιστούς θερμότητα, με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνώνονται, να ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και να προσφέρεται η μέγιστη δυνατή σύσφιγξη στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και παράλληλα επιτυγχάνεται βελτίωση της κυκλοφορίας», τονίζει ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.

Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς πιο αδύνατο, σμιλευμένο και καλλίγραμμο σώμα, με πιο απαλό και σφιχτό δέρμα. Συνήθως συστήνονται 4-6 συνεδρίες, οι οποίες επαναλαμβάνονται περίπου κάθε μία εβδομάδα με δέκα μέρες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, αλλά επέρχεται περισσότερη βελτίωση και κατά τους τρεις πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή.