Αισχρή “μόδα” στα social media: Κινέζες με μέση που… χάνεται πίσω από χαρτί Α4

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Ανα περιόδους το internet κατακλύζεται και με κάποια νέα “μόδα”. Μερικές από αυτές είναι άκρως επικίνδυνες, επειδή προβάλλουν ως “mainstream” μία στάση ζωής και φυσικής υγείας, η οποία είναι επικίνδυνη για τον τρόπο σκέψης των παιδιών και των εφήβων.

Η νέα “μόδα”, λοιπόν, ονομάζεται “A4waist fitness challenge” και έχει προκαλέσει κύματα αντίδρασης σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε από την Κίνα και πρόκειται για μια απαράδεκτη και επικίνδυνη “ιδέα”, ότι ένα ΔΗΘΕΝ κριτήριο ομορφιάς μιας γυναίκας, είναι να μπορεί να έχει μέση που να είναι πιο λεπτή σε περίμετρο από το πλάτος (ούτε καν το ύψος!!!) μιας κόλλας χαρτιού Α4!

Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό, χιλιάδες νεαρές γυναίκες στην Κίνα προσπαθούν να αδυνατίσουν τόσο, ώστε να αναρτήσουν φωτογραφία στα social media με το χαρτί Α4 να κρύβει εντελώς την μέση τους. Επιδιώκουν δηλαδή η μέση τους να μην ξεπερνάει τα 21 εκατοστά από το ένα ισχίο μέχρι το άλλο!

Η τρέλα ξεκίνησε στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Weibo και το WeChat, με κάποιους “προβεβλημένους” χρήστες, όπως η Κινέζα ηθοποιός Zhang Li, να αναρτούν τέτοιες φωτογραφίες. Στην συνέχεια αυτή η επικίνδυνη “μόδα” πέρασε και στις πλατφόρμες παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως το Twitter και το Instagram.

Δείτε την φωτογραφία της εν λόγω ηθοποιού…

μέση

Αναρτώντας φωτογραφίες στο θέμα “#A4waist” και “#A4waistchallenge”, πολλοί χρήστες του διαδικτύου έχουν ήδη εκφράσει, ΕΥΤΥΧΩΣ, την αηδία και την περιφρόνησή τους για αυτήν τη νέα τάση.

Και το κάνουν με μπόλικη δόση χιούμορ, το οποίο είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει κάθε επικίνδυνη για την υγεία “μόδα” που βγαίνει ανά περιόδους στα social media…

μέση

μέση

μέση

μέση

μέση

Η… πρόκληση “A4 waist challenge” δεν είναι, δυστυχώς, η πρώτη ασυνήθιστη και επικίνδυνη τάση σε λανθασμένα πρότυπα “ομορφιάς” που έχει ξεκινήσει από την Κίνα και η οποία προωθεί τις πολύ αδύνατες γυναίκες. Παλαιότερες αντίστοιχες “μόδες” ήταν η εξισορρόπηση σειράς νομισμάτων στην κλείδα “οστεομένων” γυναικών και η πρόκληση “belly button challenge”, όπου υπερβολικά αδύνατες γυναίκες επιδίωκαν να ακουμπήσουν τον αφαλό τους περνώντας πρώτα τοπ χέρι πίσω από την πλάτη τους.

http://www.bbc.com