ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ: Νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

  • Ρούλα Τσουλέα
εκστρατεία
Πολλά γνωστά πρόσωπα της Τέχνης, της μουσικής και του αθλητισμού διαδίδουν το μήνυμα του προληπτικού, προσυμπτωματικού ελέγχου.

Μία νέα ενημερωτική εκστρατεία με την οποία παροτρύνουν τις γυναίκες να ελέγχονται τακτικά για καρκίνο του μαστού, πραγματοποιούν τα νοσοκομεία Υγεία και Μητέρα.

Η νέα εκστρατεία τιτλοφορείται «Ψάχτηκες;» και εμφανίζεται στις οθόνες μας, στο κινητό και στους δρόμους. Στην εκστρατεία συμμετέχουν γνωστά πρόσωπα της Τέχνης, της μουσικής και του αθλητισμού, που πρωταγωνιστούν στο σχετικό διαφημιστικό σποτ. Τα πρόσωπα αυτά διαδίδουν την αναγκαιότητα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της ενημέρωσης, µε το ηχηρό μήνυμα «Ψάχτηκες;».

Την πρωτοβουλία στηρίζουν (με αλφαβητική σειρά): Φωτεινή Αθερίδη, Μαντώ Γαστεράτου, Δέσποινα Γεωργιάδου, Σύλβια Δελικούρα, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαίρη Μηνά, Πάνος Μουζουράκης, Πέννυ Μπαλτατζή, Χριστίνα Μπόμπα, Τζένη Μπότση, Άκης Πετρετζίκης, Γιούλικα Σκαφιδά, Κώστας Σλούκας, Πάνος Τριανταφύλλου, Αντώνης Τσαπατάκης.

Όπως αναφέρουν τα δύο νοσοκομεία σε ανακοίνωσή τους, «με το μήνυμα «Ψάχτηκες;», το ΥΓΕΙΑ και το ΜΗΤΕΡΑ προτρέπουν όλες τις γυναίκες να ενημερωθούν και να εξεταστούν εγκαίρως για τον καρκίνο του μαστού. Με σύμμαχο την επιστήμη και την τεχνολογία, κάθε γυναίκα κρατά στα χέρια της το πιο δυνατό όπλο εναντίον της νόσου, που δεν είναι άλλο από τον τακτικό προσυμπτωματικό έλεγχο. Έναν έλεγχο που καμία γυναίκα δεν πρέπει να αμελεί».

Δείτε το σποτ της ενημερωτικής εκστρατείας για τον καρκίνο του μαστού ΕΔΩ.