Sanofi: Δημιουργία νέας ευρωπαϊκής εταιρείας για την παραγωγή δραστικών ουσιών

 • Ρούλα Τσουλέα
Sanofi
Η εταιρεία αναμένεται να συνεισφέρει στην εξισορρόπηση της σοβαρής εξάρτησης που έχει η Φαρμακευτική Βιομηχανία από τα δραστικά φαρμακευτικά συστατικά (API) ασιατικής προέλευσης.

Τη δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής εταιρείας, η οποία θα επικεντρώνεται στην παραγωγή και εμπορική διάθεση δραστικών φαρμακευτικών ουσιών (API), σχεδιάζει η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi.

Οι δραστικές φαρμακευτικές ουσίες είναι τα κύρια μόρια που χρησιμοποιούνται στη σύνθεση ενός φαρμάκου και προκαλούν τα ευεργετικά του αποτελέσματα.

Η ανεξάρτητη εταιρεία που θα δημιουργηθεί, θα συνδυάζει τις δραστηριότητες εμπορικής διάθεσης και ανάπτυξης της Sanofi στον τομέα των API με έξι μονάδες παραγωγής:

 • Brindisi (Ιταλία)
 • Frankfurt Chemistry (Γερμανία)
 • Haverhill (Ηνωμένο Βασίλειο)
 • St. Aubin les Elbeuf (Γαλλία)
 • Újpest (Ουγγαρία)
 • Vertolaye (Γαλλία)

Όπως αναφέρει η Sanofi, οι αυξανόμενες ελλείψεις φαρμάκων επηρεάζουν καθοριστικά τη φροντίδα των ασθενών. Η νέα εταιρεία θα συμβάλλει στη στήριξη και διασφάλιση της παραγωγής και της προμήθειας των API εντός και εκτός Ευρώπης.

Επιπλέον, η νέα εταιρεία αναμένεται να συνεισφέρει στην εξισορρόπηση της σοβαρής εξάρτησης που έχει η ευρωπαϊκή Φαρμακευτική Βιομηχανία από τα δραστικά φαρμακευτικά συστατικά (API) ασιατικής προέλευσης.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία API στον κόσμο

Η νέα εταιρεία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία API στον κόσμο. Οι αναμενόμενες πωλήσεις της υπολογίζονται σε περίπου €1 δισ. έως το 2022. Προβλέπεται ότι θα απασχολεί 3.100 ειδικευμένους εργαζόμενους και η έδρα της θα βρίσκεται στη Γαλλία.

Η σχεδιαζόμενη δημόσια προσφορά (IPO) για εισαγωγή στο χρηματιστήριο Παρισιού Euronext θα αξιολογηθεί, με την τελική απόφαση να αναμένεται έως το 2022, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά.

Ο Philippe Luscan, Executive Vice President, Global Industrial Affairs της Sanofi, δήλωσε: «Με βάση την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχουν συσσωρευθεί μετά από δεκαετίες δραστηριοποίησης στο βιομηχανικό μας δίκτυο, αυτή η νέα εταιρεία μπορεί να συμβάλλει ώστε να εξασφαλιστεί αυξημένη σταθερότητα στην προμήθεια φαρμάκων σε εκατομμύρια ασθενείς εντός και εκτός Ευρώπης. Η νέα εταιρεία θα είναι ευέλικτη ως ανεξάρτητη εταιρεία και σε θέση να αξιοποιήσει τις δυνατότητες ανάπτυξής της, ιδιαίτερα όσον αφορά στην προσέλκυση νέων πωλήσεων και την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που προσφέρονται σε μια αγορά που αναπτύσσεται με ρυθμούς της τάξης του 6% ετησίως».

Ανεξάρτητη λειτουργία

Λειτουργώντας ανεξάρτητα, η νέα εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις πωλήσεις της σε τρίτους. Σχεδιάζει επίσης να διευρύνει τις συνεργασίες της με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και να έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται με ευελιξία στις ανάγκες των πελατών.

Επιπλέον, θα διαθέτει μοναδική τοποθέτηση ώστε να επωφεληθεί από τα σημαντικά ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα:

 • Το ευρύ χαρτοφυλάκιο μαζικών και εξειδικευμένων προϊόντων
 • Οι υψηλές προδιαγραφές ποιότητας
 • Η ανταγωνιστική τιμολόγηση
 • Οι υπερσύγχρονες βιομηχανικές ικανότητες και τεχνολογίες σε ολόκληρη την Ευρώπη (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο)
 • Η αξιοποίηση ενός εκτεταμένου εμπορικού δικτύου που καλύπτει περισσότερες από 80 χώρες.

Η Sanofi έχει δεσμευτεί πλήρως στην επιτυχία της νέας εταιρείας. Σκοπεύει να δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη πελατειακή σχέση με τον νέο προμηθευτή δραστικών φαρμακευτικών ουσιών(API), καθώς και να διατηρήσει μειοψηφική συμμετοχή περίπου 30% στη νέα εταιρεία.

Για να διαμορφώσει τις βέλτιστες συνθήκες επιτυχίας, η Sanofi σκοπεύει να διασφαλίσει ότι η νέα εταιρεία θα είναι απαλλαγμένη από χρέη, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις μελλοντικές επενδυτικές της ικανότητες. Παράλληλα δεσμεύεται να παραμείνει ένας σημαντικός πελάτης της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν