Η Sanofi ανακοινώνει ισχυρά αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο 2016

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Καλά είναι τα νέα για την Sanofi που παρά την παγκόσμια κρίση δημοσιεύει θετικά αποτελέσματα για το πρώτο μισό του 2016.

pinakas-sanofi

Κατόπιν της ανακοίνωσης των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τη Boehringer Ingelheim και σύμφωνα με την απαίτηση παρουσίασης για μη-συνεχιζόμενες δραστηριότητες βάσει του IFRS 5, τα καθαρά έσοδα του Τομέα Κτηνιατρικών Προϊόντων της Sanofi (Merial) θα δημοσιευθούν σε ξεχωριστή γραμμή κατάστασης (βλέπε “Καθαρά Έσοδα από τον προς ανταλλαγή Τομέα Κτηνιατρικών Προϊόντων ”) στην Ενοποιημένη Κατάσταση Αποτελεσμάτων για το 3ο τρίμηνο του 2016 και για το 9μηνο του 2016, καθώς και το προηγούμενο έτος. Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, η Sanofi συνεχίζει να δημοσιεύει την απόδοση του Κτηνιατρικού Τομέα, που διατηρήθηκε ως λειτουργικός τομέας βάσει του IFRS 8 και συμπεριλήφθηκε στους βασικούς δείκτες απόδοσης του Ομίλου.

Με βάση τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου βελτιώθηκε η οικονομική πρόβλεψη για το 2016:

·      Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου(1) αυξήθηκαν κατά 3,0%(3) (αύξηση κατά 2,1% σε τιμές συναλλάγματος του 2016) σε €9.652 εκατομμύρια.

·      Τα Κέρδη ανά Μετοχή (EPS) βάσει IFRS αυξήθηκαν κατά 4,0% σε €1,30.

·      Τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS)(2) ενισχύθηκαν κατά 12,4% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) και ανήλθαν σε €1,79, σημειώνοντας αύξηση κατά 11,2% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία.

·      Με βάση την απόδοση κατά τους εννέα πρώτους μήνες του έτους, η Sanofi αναμένει πλέον τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS)(2) για το 2016 να σημειώσουν αύξηση μεταξύ 3% και 5%(4) σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER), εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων.

Συνεχίζεται η απλοποίηση του χαρτοφυλακίου σύμφωνα με τον Στρατηγικό μας Χάρτη για το 2020

·      Αποφασίστηκε η έναρξη της απόσχισης για την επιχειρηματική δραστηριότητα των Γενοσήμων με στόχο την πώλησή τους στην ΕΕ μέσα στους επόμενους 12-24 μήνες.

·      Η ανταλλαγή του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας με τη Boehringer Ingelheim βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.

·      Η εξοικονόμηση δαπανών αναμένεται να ανέλθει σε τουλάχιστον €1,5 δισεκατομμύρια έως το 2018.

Έναρξη προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους €3,5 δισεκατομμυρίων που θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2017

Σταθερή απόδοση των πωλήσεων παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες στον τομέα του διαβήτη και την απώλεια αποκλειστικότητας της κλοπιδογρέλης στην Ιαπωνία

·      Η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Ειδικής Φροντίδας Sanofi Genzyme, συνεχίζει να καταγράφει διψήφια ανάπτυξη (+16,9%).

·      Η Sanofi Pasteur σημείωσε αύξηση κατά 14,4% χάρη στην αποστολή των πρώτων εμβολίων γρίπης στις ΗΠΑ.

·      Οι πωλήσεις του τομέα Διαβήτη και Καρδιαγγειακών Νοσημάτων μειώθηκαν κατά 2,5%. Οι παγκόσμιες πωλήσεις του τομέα Διαβήτη μειώθηκαν κατά 1,5%.

·      Οι συνολικές πωλήσεις στις Αναδυόμενες Αγορές(5) αυξήθηκαν κατά 5,6% χάρη στα χαρτοφυλάκια του Διαβήτη και των Σπάνιων Παθήσεων.

Κυκλοφορία σημαντικών νέων προϊόντων και σημαντικές εγκρίσεις από τις κανονιστικές αρχές

·      Η ινσουλίνη glargine 300U/ml κατέγραψε παγκόσμιες πωλήσεις €167 εκατομμυρίων. Η καταληκτική ημερομηνία για την αξιολόγηση βάσει του Νόμου περί Συνταγογράφησης Φαρμάκων (PDUFA) για το LixiLan μεταφέρθηκε τον Νοέμβριο του 2016.

·      Το alirocumab έχει πλέον λάβει έγκριση σε 41 χώρες.

·      Το Dengvaxia® κατέγραψε πωλήσεις €30 εκατομμυρίων και έχει πλέον εγκριθεί σε 13 χώρες.

·      Sarilumab: Παρατηρήσεις από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ σχετικά με τους Κανόνες Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (CGMP)(6) κατά τη διάρκεια ελέγχου ‘πλήρωσης-σφράγισης’ (fill-finish) στις εγκαταστάσεις της Sanofi, ενδέχεται να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας έγκρισης.

·      Η Αίτηση Αδείας Βιολογικού Προϊόντος (BLA) του dupilumab έγινε αποδεκτή για εξέταση κατά προτεραιότητα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ με καταληκτική ημερομηνία αξιολόγησης βάσει του Νόμου περί Συνταγογράφησης Φαρμάκων (PDUFA) την 29η Μαρτίου, 2017.
Ο κ. Olivier Brandicourt, Sanofi Chief Executive Officer, σχολίασε:

“Καταφέραμε να έχουμε σταθερή πορεία πωλήσεων κατά το τρίτο τρίμηνο και σημαντική συμβολή στην οικονομική μας απόδοση από την περικοπή δαπανών και την αποτελεσματικότητα της νέας εστιασμένης οργανωτικής δομής. Συνεπώς, είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την οικονομική μας πρόβλεψη για τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το οικονομικό έτος 2016. Επιπλέον, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε για την κυκλοφορία νέων σημαντικών προϊόντων και την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μας. Με την κατάθεση αίτησης για την έγκριση του dupilumab, έχουμε ένα ακόμη σημαντικό προϊόν υπό αξιολόγηση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, το οποίο πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει την ανάπτυξη της Sanofi τα επόμενα χρόνια.”

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν