Η Ευρωκλινική Αθηνών η πρώτη πιστοποιημένη “Φιλική προς τους Ασθενείς Κλινική” στην Ελλάδα και την Ευρώπη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Ευρωκλινική Αθηνών είναι η πρώτη κλινική στην Ελλάδα και την Ευρώπη που πιστοποιείται ως “Φιλική προς τους Ασθενείς Κλινική” (“Patients’ Friendly Hospitals”). Σε συνεργασία µε τον πλέον αξιόπιστο φορέα πιστοποίησης, την TÜV AUSTRIA HELLAS, η Ευρωκλινική ανοίγει πρώτη το δρόμο που βάζει τον ασθενή στο κέντρο της φροντίδας.

 

Η Διεθνής Κατευθυντήρια Οδηγία “Patients’ Friendly Hospitals” αφορά το σχεδιασμό και την εφαρμογή πρακτικής σε Νοσοκομεία και Κλινικές, έτσι ώστε να δημιουργείται  ένα περιβάλλον φιλικό σε ασθενείς , συγγενείς και συνοδούς.  Ως η πρώτη κλινική στην Ελλάδα και την Ευρώπη με τη διεθνή αυτή πιστοποίηση από την TÜV AUSTRIA HELLAS, η Ευρωκλινική Αθηνών φιλοδοξεί να εξασφαλίσει στους ασθενείς τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κατά τη νοσηλεία τους.

Βασικός στόχος να αισθάνονται όλοι οι ασθενείς, αλλά και το υποστηρικτικό τους περιβάλλον, άνεση, ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται ώστε οι ασθενείς να μην βρίσκονται ποτέ μόνοι τους σε δύσκολες στιγμές και να ικανοποιούνται οι ανάγκες και οι προσδοκίες τους. Παράλληλα ενθαρρύνονται να υποβάλουν τις παρατηρήσεις και τα παράπονα τους, συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία διαρκούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Για την δημιουργία των συνθηκών που την πιστοποιούν ως Κλινική “Φιλική προς τους Ασθενείς” η Ευρωκλινική Αθηνών επιλέγει με συγκεκριμένα κριτήρια το προσωπικό της και φροντίζει για τη συνεχή εκπαίδευση του. Επίσης, έχει δημιουργήσει σημεία εξυπηρέτησης για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, ενώ “εκπαιδεύει’’ και ενημερώνει τους συγγενείς και συνοδούς για τις ισχύουσες πολιτικές και διαδικασίες.

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ για την απονομή της πιστοποίησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωκλινικής Αθηνών κ. Αντώνης Βουκλαρής ανέφερε σχετικά:

«Η διεθνής πιστοποίηση “Patients’ Friendly Hospitals” μας γεμίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς που μας εμπιστεύονται, αλλά και στους συνοδούς τους, που μοιράζονται την ίδια αγωνία. Η ανάγκη για αυτονομία, ζεστή ατμόσφαιρα, φιλικά πρόσωπα, άνεση, ασφάλεια, ανθρώπινο ενδιαφέρον, σωστή καθοδήγηση και ουσιαστική υποστήριξη σε κάθε ιατρική πράξη, βρίσκονται στην καθημερινή µας πρακτική μέσα στην κλινική και εφαρμόζονται σε κάθε ασθενή µας ξεχωριστά και εξατομικευμένα. Για εμάς ο ασθενής είναι στο κέντρο της φροντίδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν