Δωρεάν δερματολογικός έλεγχος στο Metropolitan Hospital

  • Ρούλα Τσουλέα
Metropolitan Hospital
Το νοσοκομείο διοργανώνει και εφέτος εβδομάδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του δέρματος πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Δωρεάν δερματολογικό έλεγχο από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 προσφέρει το Metropolitan Hospital, στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που πραγματοποιεί.

Το νοσοκομείο έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια εβδομάδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του δέρματος, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί την συχνότερη μορφή καρκίνου σε όλο τον κόσμο. Εκτός από το μελάνωμα, που αποτελεί την πιο επιθετική αλλά και πιο σπάνια μορφή του, υπάρχουν και μη-μελανωματώδεις μορφές.

Οι μορφές αυτές προσβάλλουν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Συμπεριλαμβάνουν το βασικοκυτταρικό και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.

Εάν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως ο καρκίνος του δέρματος είναι σχεδόν πάντοτε ιάσιμος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Metropolitan Hospital, ο δωρεάν δερματολογικός έλεγχος θα διενεργηθεί σε όσους καλέσουν στο τηλέφωνο 210 4809150 καθημερινά, 10.00-14.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Πριν τις καλοκαιρινές διακοπές είναι απαραίτητο να προβείτε σε προληπτικό έλεγχο. Γιατί, πολλές ανθρώπινες ζωές έχουν σωθεί επειδή η διάγνωση πραγματοποιήθηκε εγκαίρως», καταλήγει η ανακοίνωση του Metropolitan Hospital.