Η DEMO χορηγός στο 5o Ετήσιο Σεμινάριο «Διάχυτες Πνευμονοπάθειες»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η DEMO ABEE για μια ακόμα χρονιά ήταν χορηγός στο 5ο Ετήσιο Σεμινάριο «Διάχυτες Πνευμονοπάθειες» που διεξήχθη στην Αθήνα από τις 5 έως 6 Μαϊου, στο αμφιθέατρο της Παλαιάς Βουλής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ενημέρωση γύρω από την θεραπευτική προσέγγιση σε ασθενείς που εμφανίζουν εκ γενετής ανεπάρκεια ή και έλλειψη α1-αντιθρυψίνης, μία ασθένεια σπάνια, η οποία αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στην πνευμονική λειτουργία.

Στην Ευρώπη, θεωρείται ότι από ανεπάρκεια AAT πάσχουν από 1 στους 1600 έως 1 στους 2000 ανθρώπους, δηλαδή συνολικά περίπου 125.000 ασθενείς. Παρόλο που η ανεπάρκεια AAT θεωρείται σπάνια νόσος, στην πραγματικότητα είναι από τις πιο συχνές κληρονομικές νόσους σε περιοχές όπως η Ευρώπη. Βάση επιδημιολογικών μελετών στην Ελλάδα υπάρχει περιορισμένος αριθμός περιστατικών με εκ γενετής έλλειψη ΑΑΤ.

Ο λόγος που η πάθηση θεωρείται σπάνια είναι διότι συχνά δεν αναγνωρίζεται ή δεν διαγιγνώσκεται. Συχνά, σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση έως ότου να γίνει η διάγνωση σε άτομα που πάσχουν ήδη από τη νόσο, ακόμα και αφού επισκεφθούν γιατρό έχοντας συμπτώματα.

Η χορηγία της DEMO εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στρατηγικής της στόχευσης για την συνδρομή στις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την πρόοδο των επιστημονικών επιτευγμάτων στον τομέα των φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν