Από το νέο έτος αναλαμβάνει η Shire Hellas την διάθεση των προϊόντων της από την Genesis Pharma

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Από την 1η Ιανουαρίου 2016, η Shire Hellas αναλαμβάνει την εμπορική διάθεση των προϊόντων της Shire FOSRENOL® (Lanthanum carbonate), MEZAVANT® (Mesalazine), RESOLOR® (Prucalopride) και XAGRID® (Anagrelide Hydrochloride). Τα εν λόγω προϊόντα της Shire διατίθενται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα από τη GENESIS Pharma, βάσει εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους.

Κατά τους τελευταίους μήνες, η Shire Hellas και η GENESIS Pharma, σε στενή συνεργασία με εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας και τις λοιπές αρμόδιες αρχές, δρομολογούν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ομαλή μετάβαση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου στη Shire Hellas και την απρόσκοπτη συνέχιση της διάθεσης των θεραπειών αυτών στους ασθενείς.

«Στη Shire Hellas είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στη φιλοσοφία μας “να είμαστε τόσο θαρραλέοι όσο οι άνθρωποι τους οποίους βοηθάμε”. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου μας στην ελληνική αγορά ενδυναμώνει περαιτέρω την τοπική μας παρουσία, επιτρέποντάς μας να υπηρετήσουμε ακόμα περισσότερους ασθενείς» δήλωσε ο Δρ.Χρήστος Δάκας, Γενικός Διευθυντής της Shire Hellas και πρόσθεσε «Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε την επένδυσή μας στη χώρα, δημιουργούμε νέες θέες εργασίας αλλά και διευρύνουμε τις προοπτικές ανάπτυξης των ανθρώπων μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma, σχολίασε: «Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της συνεργασίας μας με τη Shire, συνεχίζουμε απρόσκοπτα την δραστηριότητά μας, επενδύοντας στο ισχυρό υφιστάμενο χαρτοφυλάκιό μας, σε νέα προϊόντα που αναμένουμε σύντομα και σε νέες στρατηγικές συνεργασίες. Κύριο μέλημά μας ήταν και παραμένει η άμεση πρόσβαση των ασθενών στη χώρα μας σε καινοτόμα, πρωτότυπα φάρμακα μέσω των αποκλειστικών μας συνεργασιών με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας».

 

H Shire ειδικεύεται στην έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση παθήσεων στις κατηγορίες της Γαστρεντερολογίας, Εσωτερικής Παθολογίας, Νευροεπιστημών  και Σπανίων Παθήσεων.

 

Η GENESIS Pharma υπήρξε μεταξύ των πρώτων φαρμακευτικών εταιρειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο με εξειδίκευση σε προϊόντα φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας και είναι σήμερα η μεγαλύτερη μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που εξειδικεύονται σε πρωτότυπα και καινοτόμα φάρμακα. Διαθέτει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής τεχνολογίας για σοβαρές και σπάνιες παθήσεις, λειτουργώντας ως εμπορικός συνεργάτης κορυφαίων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών έρευνας και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Μεταξύ των συνεργατών της βρίσκονται δύο από τις τέσσερις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες βάσει κεφαλαιοποίησης στον κόσμο, οι εταιρείες Biogen και Celgene.

Η GENESIS Pharma μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες στην Ελλάδα στον τομέα της πολλαπλής σκλήρυνσης, ενώ σημαντικό είναι και το εύρος καινοτόμων θεραπειών που διαθέτει για σπάνιες αιματολογικές κακοήθειες και απειλητικές μορφές καρκίνου. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στη νεφρολογία, τη ρευματολογία και την ανοσολογία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν