Πόνος στο στήθος*

  • Από Iatropedia

Ως πόνος στο στήθος ορίζεται το αίσθημα δυσφορίας ή πόνου που εντοπίζεται οπουδήποτε κατά μήκος του μπροστινού μέρους του σώματος, στην περιοχή μεταξύ του λαιμού (τραχήλου) και της άνω κοιλίας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει τον πόνο στο στήθος με την καρδιακή προσβολή, ή αλλιώς έμφραγμα. Στην πραγματικότητα όμως, ένας πόνος στο στήθος μπορεί να προκληθεί και από πολλές  παθήσεις. Οι αιτίες που προξενούν πόνο στο στήθος μπορεί να είναι από μια ήπιες και ακίνδυνες ενοχλήσεις μέχρι και σοβαρές ή και επικίνδυνες για την ζωή παθήσεις. Ο πόνος στο στήθος μπορεί να προκληθεί από διάφορα όργανα ή ιστούς, όπως η καρδιά, οι πνεύμονες, ο οισοφάγος, οι μύες, τα πλευρά, οι τένοντες ή και τα νεύρα.
Σε γενικές γραμμές, ένας πόνος στο στήθος μπορεί να οφείλεται σε:

 

1. Καρδιολογικές παθήσεις

2. Πνευμονολογικές παθήσεις

3. Άλλα αίτια:                                                                                                                   *Υπερένταση ή φλεγμονές των μυών και των τενόντων που βρίσκονται ανάμεσα στα πλευρά και την περιοχή του στήθους

* Άγχος και στρες

4. Παθήσεις του πεπτικού συστήματος

 

 

Για να μάθεις περισσότερα για το σύμπτωμα / τα συμπτώματα που έχεις πάτησε εδώ και επέλεξε την περιοχή του σώματος σου που έχεις πρόβλημα

* Ο "Έλεγχος συμπτωμάτων" είναι ένα εργαλείο που προσφέρει το iatropedia.gr και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν