Πόνος στη μέση*

  • Από Iatropedia

Ο πόνος που εντοπίζεται στη μέση μπορεί να προέρχεται από διάφορα μέρη του σώματος, όπως η σπονδυλική στήλη, οι μύες, οι νεφροί κλπ. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε προβλήματα που εντοπίζονται στο μεσαίο ή το υψηλότερο τμήμα της πλάτης, τους όρχεις ή τις ωοθήκες, ή ακόμη και λόγω κήλης στην βουβωνική χώρα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν νιώσει κάποια στιγμή της ζωής τους πόνο στην ευρύτερη περιοχή της πλάτης. Καθώς όμως η μέση είναι αυτή που υποστηρίζει το μεγαλύτερο ποσοστό του βάρους του σώματος, η πλέον συνήθης περιοχή που μπορεί να εντοπιστεί ένας πόνος της πλάτης είναι η μέση.

Συνήθως ένας πόνος στην μέση θα εμφανιστεί μετά από μια απότομη κίνηση, την άρση υπερβολικού βάρους, την παρατεταμένη παραμονή σε καθιστή θέση, ή εξαιτίας ενός  τραυματισμού ή ατυχήματος. 
Μπορεί όμως να σχετίζεται και με μια μεγάλη γκάμα παθήσεων (ορθοπαιδικών, νευρολογικών, παθολογικών κ.ά.).

 

Για να μάθεις περισσότερα για το σύμπτωμα / τα συμπτώματα που έχεις πάτησε εδώ και επέλεξε την περιοχή του σώματος σου που έχεις πρόβλημα

* Ο "Έλεγχος συμπτωμάτων" είναι ένα εργαλείο που προσφέρει το iatropedia.gr και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.